Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Je zwembad schoonhouden volgens de 4 basisregels

Je zwembad schoonhouden volgens de 4 basisregels

Harm

Geschreven door Harm

11 Jan 2019

Zwemmen in een schoon zwembad. Wel zo fijn! Maar je zwembad schoonhouden, hoe doe je dat eigenlijk? Vaak wordt gedacht dat een zwembad stofzuiger de oplossing is om je zwembad schoon te houden. Maar met alleen een stofzuiger red je het niet. Er zijn 4 basisregels die helpen je zwembad schoon te houden. Wanneer je deze regels aanhoudt, beperk je de kans op een vies zwembad.

Basisregels zwembad schoonhouden

1. Test het zwembadwater regelmatig

Om schoon zwembadwater schoon te houden, is het belangrijk dat je het regelmatig test. Minimaal 1x per week, maar aan te raden is om het gewoon 1x per dag te doen. Zorg ervoor dat je de volgende waardes aanhoudt:

  • Alkaliteit (TA): tussen de 100 en 150 ppm
  • pH waarde: tussen de 7,0 en 7,4
  • Chloor: tussen de 1 en 2 ppm

Lees meer over 'Zwembadwater testen in de juiste volgorde'.

2. Voeg de juiste chemicaliën toe

Wijkt het testresultaat af van de aanbevolen waardes? Voeg dan de juiste chemicaliën toe. Zorg dat de daadwerkelijke waardes weer tussen de aanbevolen waardes liggen. Dit is essentieel om je zwembad veilig en schoon te houden. In de gebruiksaanwijzing van ieder wateronderhoudsproduct lees je hoe en hoeveel je van het product moet toedienen.

3. Laat je pomp minimaal 4 tot 8 uur per dag draaien

Schoon water moet circuleren. Dit zodat het gefilterd wordt, en zodat de chemicaliën goed in het water opgenomen worden. In combinatie met de juiste pomp zal het ongeveer 4 uur duren voordat al het zwembadwater door het filter is gegaan. Wil je je zwembad écht goed schoonhouden? Dan raden wij aan het zwembadwater per dag minimaal 2x volledig rond te pompen (8 uur).

4. Dek het zwembad af wanneer je niet zwemt

Vuil van buitenaf, zoals takjes en bladeren, daar hebben chemicaliën en je filterinstallatie geen invloed op. Dek het zwembad dus af om vuil van buitenaf te beperken. Leg alleen als je gaat zwemmen het bad open en bloot. Drijvend vuil dat eventueel tijdens het zwemmen in het bad terecht komt, kun je na het zwemmen even verwijderen met een schepnetje. Zo houd je je zwembad schoon.

Tip! Vuil dat in je zwembad naar beneden zak, is onvermijdelijk. Reinig in dit geval de bodem met een zwembad stofzuiger.

Meer over de basisbenodigdheden om je zwembad schoon te houden, lees je in het volgende artikel. In het andere artikel lees je wat je kunt doen als je zwembad toch groen wordt.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉