Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • De 4 belangrijkste zwembad benodigdheden

De 4 belangrijkste zwembad benodigdheden

Een privé zwembad; daar komt heel wat meer bij kijken dan enkel het bad vol laten lopen met water. Er zijn een aantal zwembad benodigdheden die essentieel zijn wil je lekker ontspannen kunnen zwemmen. De belangrijkste zwembad benodigdheden worden hieronder uiteengezet. We maken hierin onderscheid tussen 4 basisbenodigdheden, en de overige "benodigdheden" voor je zwembad.

Basisbenodigdheden voor je zwembad

chemicaliën

Chemicaliën

Zwembadwater moet schoon en veilig zijn. Hiervoor is het belangrijk om de juiste onderhoudsproducten/chemicaliën aan je water toe te voegen. Het meestgebruikte desinfectieproduct is chloor. Daarbij is het belangrijk dat je het water regelmatig test. Hoe je dat doet lees je in het artikel 'Zwembadwater testen in de juiste volgorde'.

Zoals je in dat artikel kunt lezen, komt er voor schoon en veilig water meer bij kijken dan alleen chloor. Wil je alles in 1 keer bij de hand hebben, dan raden wij aan om een complete startset te nemen.

> Bekijk alle startsets

Het op orde houden van je waterbalans kan ook in de vorm van, of in combinatie met, een desinfectiesysteem. Meer hierover lees je in de categorie Desinfectie.

zwembadpomp

Zwembadpomp

Voor gezond zwembadwater moet het water circuleren. Dit zodat alle chemicaliën goed in het water worden opgenomen, maar bovenal om het water door het filter (en de eventuele technische ruimte) te pompen. Een zwembadpomp werkt altijd in combinatie met een filter. Deze twee kunnen gezien worden als de meest essentiële zwembad benodigdheden.

> Bekijk alle zwembadpompen voor bouwkundige zwembaden

> Bekijk alle (Intex) zwembadpompen voor opzetzwembaden

filter

Filter

Voor helder zwembadwater moet het water gefilterd worden. De zwembadpomp pompt het water naar en door het filter. In de meeste gevallen is dit een (zand)filtervat. Je hebt hierbij ook een filtermedium nodig. Er zijn ook (zand)filtersets verkrijgbaar (zwembadpomp + filtervat; exclusief filtermedium). Bij een standaard Intex filterpomp heb je enkel Intex filters nodig.

> Bekijk alle losse (zand)filtervaten

Afdekking

Afdekking

Schoon zwembadwater moet beschermd worden tegen vuil van buitenaf. Wanneer je niet zwemt doe je er verstandig aan om je zwembad af te dekken. Chemicaliën kunnen dan beter hun werk doen, de warmte vervliegt minder snel, en bovenal komen er dan minder snel takjes, bladeren en ander vuil van buitenaf in het water (en in de filterinstallatie) terecht.

> Bekijk alle soorten afdekkingen

Alles voor je zwembad

Overige zwembad "benodigdheden"

Behalve de vier hierboven genoemde zwembad benodigdheden, zijn er nog een aantal "benodigdheden" die het overwegen waard zijn. Deze "benodigdheden" kun je missen, maar raden wij wel sterk aan voor een compleet zorgeloze zwembadervaring.

verwarming

Verwarming

Zwemmen in verwarmd water is een stuk aangenamer. Met sommige verwarmingsproducten kun je zelfs in een koudere buitenlucht toch genieten van een heerlijk verwarmd zwembad. De populairste en meest voordelige verwarmingsproducten zijn warmtepompen.

reinigingsproducten

Reinigingsproducten

Behalve het water, kunnen bijvoorbeeld ook de randen, wanden en bodem van het zwembad vies worden. Er zijn diverse reinigingsproducten om het zwembad schoon te houden. De meest verkochte reinigingsproducten zijn zwembadrobots.

trap

Trap (diep zwembad)

Met een zwembadtrap is het gemakkelijker om in en uit je zwembad te komen. Zo hoef je niet per se het water in te springen en kun je zonder pijn, zonder je te hoeven optrekken aan de zwembadrand, het zwembad uitkomen.

grondzeil

Grondzeil (opzetzwembad)

Hiermee bescherm je de bodem van het zwembad en de grond van je tuin. Het voorkomt onnodige beschadigingen.

Tot slot zijn er voor vrijwel alle zwembad benodigdheden diverse onderdelen verkrijgbaar. Als er een aansluiting of onderdeel vervangen moet worden, is dat vaak geen enkel probleem.

Fiet-review! 18188 klanten hebben al een review achter gelaten!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Theo, Waalre

17-10-2021 |

Alles ok.o

“Alles naar wens verlopen.o,”

9