Winkelwagen

Klantenservice: Retouren

Terug naar het overzicht
 • Retour aanmelden

  90 dagen bedenktermijn

  Retourneren is vaak een gedoe, maar dat hoeft het niet te zijn! Bij Toppy heb je een bedenktermijn van 90 dagen waarin je het product gratis naar ons mag versturen. De herroepingstermijn verstrijkt 90 dagen na de dag waarop je het product hebt ontvangen. Je mag ook eerst je retour bij ons aanmelden binnen 90 dagen na ontvangst, waarna je nog 14 dagen hebt om het product daadwerkelijk te retourneren. Dat kan je doen via de link hieronder. Zodra we je retour hebben ontvangen gaan we er direct mee aan de slag en mag jij binnen 24 uur een passende oplossing verwachten.

  Waar op letten bij een retour

  Wel zijn er een aantal spelregels die gelden bij een retour:

  • Het artikel mag niet in gebruik zijn genomen (bekijken zoals je in de winkel zou doen mag natuurlijk wel).
   Wanneer je verder gaat dan nodig is om de aard, kenmerken of werking van het product vast te stellen, ben je aansprakelijk voor een eventuele waardevermindering.
  • Het artikel zit nog in de originele verpakking. (voor zover dit in alle redelijkheid kan natuurlijk)
  • Wij vragen je de retour altijd even bij ons aan te melden, dat zorgt dat wij de retour sneller kunnen verwerken! (win-win)
  • Producten die vallen onder de uitzonderingen kunnen helaas niet geretourneerd worden.
 • Ons retourproces

  Terecht gekomen in ons retourproces? Vervelend, maar niet lastig. Hieronder hebben we stap-voor-stap uitgeschreven hoe dit proces er voor je uitziet:

  1. Meld de producten retour via bovenstaand link.
  2. Geef een korte reden op waarom je het artikel retour wil sturen en binnen 24 uur na ontvangst wordt je retour door onze service specialist opgepakt. Het opgeven van een reden voor retour maakt het een stuk makkelijker voor ons, maar is niet verplicht.
  3. Je ontvangt van ons dan een e-mail met de vervolgstappen. Daarin staat o.a. naar welk retouradres je de producten mag sturen.
  4. Wij voorzien je dan van een label waarmee je het pakket bij een PostNL punt kunt afgeven* of wij plannen samen met jou een dag in waarop je pakket wordt opgehaald wanneer het een pallet of te grote doos betreft.**
  5. Print het label en plak deze op de doos. Geen printer? Geen probleem. Schrijf dan duidelijk het retournummer en het retouradres op de doos
  6. Na het aanmelden of inplannen van de retour ontvang je altijd een Track & Trace code waarmee je het pakket kunt volgen.
  7. Zodra wij het pakket ontvangen, wordt jouw retour in behandeling genomen. Binnen 24 uur na ontvangst mag je van ons een oplossing verwachten.

  * Retourneren is gratis via PostNL als je gebruik maakt van ons antwoordnummer en bovengenoemd retourproces. Uiteraard kun je de producten ook via een andere vervoerder of op een andere manier retourneren, dan zijn de kosten wel voor jou. Je kan de producten dan retourneren naar Oostwijk 13, 5406 XT Uden t.a.v. Toppy Retouren. Vergeet niet duidelijk het retournummer te vermelden! Wil je een pakket retourneren, maar woon je niet in de Benelux? Ook dan zijn de verzendkosten voor de koper.

  ** Pallets of dozen groter dan 175 x 78 x 55 cm / zwaarder dan 30 kg retourneren? Ook geen probleem. Wij plannen samen met jou een dag in waarop DHL het pakket weer bij je ophaalt.

  Hoe staat het met mijn retour?

  Wil je weten wat de huidige status van je retour is? Begrijpelijk. Daarom houden we je altijd op de hoogte van de laatste status van je retour via een e-mail. In die e-mail vind je ook een directe link naar jouw retour, waar je de laatste status updates kunt volgen.

 • Voorwaarden

  Terugbetaling:

  Valt het artikel binnen de zichttermijn en voldoet het aan de spelregels? Dan wordt gewoon het aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, terugbetaald. Dit doen wij dan zo snel mogelijk, uiterlijk 14 dagen na herroeping. Hatseflats. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd.

  Omruilen:

  Artikel te klein, te groot of toch niet naar wens? Valt deze binnen de zichttermijn en voldoet deze aan de spelregels? Dan ruilen we deze gewoon om naar een product met dezelfde waarde. Als het product goedkoper is dan vergoeden we uiteraard het restbedrag.

  Deelvergoeding:

  Is het product gebruikt, vertoont deze gebruikerssporen of ontbreekt de originele verpakking? Dan gaan we altijd kijken naar een vergoeding voor het artikel. De waardevermindering kan oplopen tot 100% van het originele aankoopbedrag.

  Waar op letten bij een retour

  Wel zijn er een aantal spelregels die gelden bij een retour:

  • Het artikel mag niet in gebruik zijn genomen. Bekijken zoals je in de winkel zou doen mag natuurlijk wel! (Houd er rekening mee dat wanneer je verder gaat dan nodig is om de aard, kenmerken of werking van het product vast te stellen, je aansprakelijk bent voor een mogelijke waardevermindering)
  • Het artikel zit nog in de originele verpakking. (Voor zover dit in alle redelijkheid kan natuurlijk)
  • Wij vragen je de retour altijd even bij ons aan te melden, dat zorgt dat wij de retour sneller kunnen verwerken! (win-win)
  • Producten die vallen onder de uitzonderingen kunnen helaas niet geretourneerd worden.
 • Uitzonderingen

  Een aantal artikelen in ons assortiment zijn een uitzondering op onze retourregel en mogen niet geretourneerd worden. Hieronder vind je een overzicht van deze artikelen en een korte uitleg wáárom we een uitzondering moeten maken voor deze artikelen.

  Producten op maat.

  Artikelen die op maat worden gemaakt (denk hierbij aan lamellenafdekking of zomerzeilen). We kunnen helaas niemand anders blij maken met een product dat speciaal op jouw wensen gemaakt is.

  Bederfelijke goederen zoals chloortabletten of koivoer, waarbij de verzegeling is verbroken.

  Zodra de verzegeling van dergelijke producten is geopend, kunnen wij de houdbaarheid van het product niet meer garanderen.

  Opblaasbare (lig)producten waarvan de verzegeling is verbroken.

  Uit hygiënisch oogpunt kunnen, mogen en willen wij deze producten niet meer verder verkopen wanneer de verzegeling is verbroken. We willen al onze klanten nieuwe en uiteraard 100% schone artikelen aanbieden.

  Houd hierbij dus altijd rekening wanneer je deze producten wil bestellen bij ons. Niet zeker of een product onder de uitzonderingen valt, neem dan gerust contact op met onze Klantenservice. Let op! Voor installatie- en inbouwartikelen geldt dat wanneer deze zijn geïnstalleerd en zijn ingebouwd (denk hierbij aan pvc koppelingen of verlijmde slangen) wij niet meer 100% garanderen dat de kwaliteit intact is gebleven. Eventuele ontstane waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen, kunnen wij dan bij retourneren bij je in rekening brengen.

 • Rechten

  Welke rechten heb jij als consument? Dat zijn er erg veel en doen we niet geheimzinnig over. Via deze link vind je een overzicht van al jouw rechten als consument terug.

  Uiteraard heb je een standaard herroepingsrecht van 14 dagen op je aankoop zonder opgave van reden. Deze verstrijkt op 14 dagen nadat jij of een door jouw aangewezen derde partij (welke niet de vervoerder is) het product fysiek in bezit heeft gekregen. Toppy biedt echter een bedenktijd van maar liefst 90 dagen.

  Je dient ons als bedrijf (Toppy B.V.) via schriftelijke wijze (via bijvoorbeeld mail of via de grote oranje retour knop) hiervan wel op de hoogte te stellen, wanneer je gebruik wil maken van dit recht.

  Je kunt ook gebruik maken van het Europees modelformulier van herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet.

  Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

  Download hier het Europees modelformulier voor herroeping

 • Garantie

  Garantie vinden wij vanzelfsprekend en wij willen je graag een zeker en veilig gevoel geven tijdens het bestellen. Voor alle producten die je bij ons koopt, geldt natuurlijk de wettelijke garantie. Dit wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat jij er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast bieden wij fabrieksgarantie aan. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie en vind je per product terug. Daarbij staat ons team van klantenservice medewerkers altijd klaar om je te helpen in dit proces wanneer je onverhoopt toch een defect product ontvangt.

  Kan gebeuren. Niet leuk. Altijd netjes een oplossing!

  Garantie en Service door Intex

  Intex kent een uniek service- en garantiesysteem waarbij jij als consument rechtstreeks contact op kunt nemen met de fabrikant om nog sneller geholpen te worden. Daar zit een team vol met Intex specialisten om al jouw garantiegevallen snel en vakkundig af te handelen! Met dit unieke systeem biedt Intex een zeer professionele en uitgebreide nazorg voor al haar producten.

  Postadres
  Intex Trading BV
  Venneveld 9
  4705 RR Roosendaal

  Telefoon
  0031 (0) 165-593939

  Dit is uiteraard geen geval uit het oog = uit het hart. Als je niet tevreden bent met de service die Intex biedt, kun je altijd contact met ons opnemen. Dan gaan we samen kijken naar een passende oplossing.

  Garantie en Service door Bestway

  Heb je problemen of defecten met een product van het merk / de fabrikant Bestway? Ook dan kun je rechtstreeks terecht bij het service- en garantiesysteem van Bestway. Download hier het klantenservice formulier van Bestway, of ga direct naar www.bestwaycorp.nl/support .

  Ook in dit geval geldt dat als je niet tevreden bent over de service die Bestway biedt, je altijd met ons contact op kunt nemen.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 14898 beoordelingen!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Marc, 9120

19-09-2020 |

Alles zoals het moet

“Zeer goed”

10