Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Wie zegt dat je naar Italië moet voor de lekkerste pizza? De allerlekkerste pizza’s komen natuurlijk uit jouw eigen pizzaoven voor buiten! Een heerlijk knapperige korst en slierten gesmolten kaas. Loopt het water je al in de mond? Dan wil jij vast weten wat de beste pizzaoven voor buiten is. Wij helpen jou daarmee!
Om zo’n heerlijke verse pizza af te bakken in de buitenlucht heb je natuurlijk wat hulpmiddelen nodig. Zo’n pizza maak je buiten op verschillende manieren. Zo bak je jouw pizza bijvoorbeeld perfect op een vuurschaal barbecue of in een authentieke stenen pizzaoven. Ook zijn er speciale pizzastenen en pizzapannen waarmee je jouw barbecue omtovert tot een pizzabakker!
Heb je liever wat te kiezen als het om de toppings gaat of ben je met een gezelschap? Ga dan met het gezelschap pizzarette. Dan maakt iedereen zijn eigen mini pizza!
Wil je voor het echte werk gaan en op de állerbeste manier een pizza bereiden? Dan raden wij de pizzaoven aan! Waarom? Zo’n pizzaoven voor buiten is ontworpen om jouw pizza’s op de Italiaanse manier goudbruin te kleuren. Heb je graag zo’n krokant korstje? Ook dat krijg je voor elkaar met een pizzaoven!
Pizzaovens zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er elektrische pizzaovens, pizzaovens op gas, hout of pellets. Bouw je jouw barbecue om tot een pizzaoven? Check dan altijd even of je het juiste formaat en type pizzasteen kiest. Mocht je er niet uitkomen, helpen wij je graag!
We vertelde net dat er een verschillende type pizzaovens zijn. Maar welke is nou het beste? Net zoals met veel kookmateriaal hangt dit af van jouw wensen. Wil jij bijvoorbeeld lekker snel klaar zijn en geen zorgen hoeven te maken over de temperatuur? Dan is een elektrische pizzaoven iets voor jou. Voor de échte authentieke smaak en sensatie raden wij een pizzaoven op hout of pellets aan. Om jou de juiste keuze te laten maken is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe elke pizzaoven werkt. Hieronder nemen we alles met je door!
De werking van een pizzaoven heeft natuurlijk invloed hebben op jouw voorkeur. Daarom vertellen we je graag hoe de verschillende type pizzaovens werken en wat de voor- en nadelen zijn.
Met een pizzaoven op gas ben je vliegensvlug aan het bakken. Deze pizzaovens hebben namelijk een snelle ontsteking van de vlam. Hierdoor gaar je dus heel snel jouw pizza. Om met en pizzaoven op gas een pizza klaar te maken zet je gewoon de oven aan en verwarm je ‘m voor. Ook ideaal: een pizzaoven op gas is er in verschillende formaten. Houd er wel rekening mee dat de gasvoorziening passend moet zijn. Plaats je jouw pizzaoven in de buitenkeuken? Dan is het fijn dat je een pizzaoven ook kan aansluiten op de aardgasleiding!
Zoek jij graag het gemak op? Dan is een elektrische pizzaoven iets voor jou. Je steekt simpelweg alleen de stekker in het stopcontact, belegt jouw pizza (Tip: wil je het helemaal gemakkelijk? Er zijn ook lekkere kant-en-klare pizzabodems) en legt ‘m in de pizzaoven. Binnen 60 à 90 seconden leg jij een heerlijke pizza op tafel!
Met een pizzaoven op pellets krijg je de authentieke smaak aan jouw pizza. Deze houtpellets bestaan uit korrels die gemaakt zijn van geperst hout. De voordelen van houtpellets? Ze ontbranden heel snel, laten weinig as achter en branden efficiënt. De pizzaoven blijft op temperatuur als je de houtpellets steeds binnen het halfuur aanvult. Door het ontwerp van een pizzaoven op pellets wordt het vuur van achter in de oven naar voren getrokken. Zo komt de warmte overal en bak je jouw pizza razendsnel.
Oja! Als je jouw pizza gaat bakken op pellets raden wij aan om gedroogd en schoon hout te gebruiken. Zo behoud je de juiste smaak. Smullen maar!
Klaar om het op de échte Italiaanse manier te doen? Dan raden wij de houtgestookte pizzaoven op steen aan. Maar hoe werkt ‘ie dan precies? In een pizzaoven op hout wordt er aan de ene kant vuur gestookt, waarna de warmte naar het rookkanaal aan andere kant trekt. De ovale koepel van de oven zorgt ervoor dat de warmte alle ruimte heeft om langs jouw pizza te gaan. Zo brandt ‘ie niet aan.
Doordat er hout wordt gebruikt tijdens het verwarmen van jouw pizza, ontstaat die traditionele pizzasmaak waar veel pizzafanaten het over hebben. In een houtgestookte pizzaoven komen er geen andere rooksmaken in aanraking met jouw pizza en dat is nou net wat je wilt!
Als je op de beste pizza wilt maken is het belangrijk om met hoge temperaturen te werken. De meeste pizzaovens voor buiten bereiken temperaturen tot wel 300-400 °C. Hiermee bak je jouw pizza binnen 1 à 2 minuten gaar, mét een krokante bodem. Een tip voor het pizza bakken in eigen tuin: maak de pizzabodem niet te dik. Dit kan trouwens wel als je jouw pizza op een pizzasteen in de barbecue maakt!
Daarnaast ga je natuurlijk ook niet aan de slag zonder materiaal. Met de juiste pizza accessoires leg je de beste pizza in de oven en schuif je ‘m daarna zo op tafel. Gedraag je dus als een échte Italiaanse pizzabakker met een pizzaschep en snij de pizza met een scherpe pizzasnijder!
Heb jij al trek gekregen in een heerlijke pizza uit jouw eigen pizzaoven voor buiten? Neem dan snel een kijkje bij al onze pizzaovens. Of doe inspiratie op bij onze blog over het maken van een pizza op de Kamado of een pizza op de OFYR. Smakelijk!