Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
De OFYR, een prachtige buitenkeuken, vuurschaal en statafel in één. Maar met een kleine toevoeging, gebruik je hem óók nog eens als pizzabakkerij. Met dit stappenplan helpen we jou met het verlekkeren van jouw OFYR naar een pizzaoven.
Wil je de Italiaanse keuken naar jouw OFYR halen? Dat kan! Met onderstaand stappenplan bouw je jouw OFYR heel simpel om naar een echte pizzaoven.
Om met jouw OFYR pizza’s te bakken heb je een OFYR pizzaoven nodig. De OFYR pizzaoven bestaat uit een dubbelzijdige gietijzeren plaat, een pizzasteen en stalen stolpen.
Haal alles voorzichtig uit de verpakking en plaats de gietijzeren plaat op de kookplaat van je OFYR. Leg daarbovenop de pizzasteen en plaats als laatste de twee stolpen over elkaar. Hier is je pizzaoven! Je vindt de instructies ook in de handleiding.
Verspreid het vuur helemaal onder de pizzaoven. Voor een betere circulatie gebruik je wat stenen. Plaats hierna de pizzaoven voorzichtig op je OFYR. Gebruik hierbij vuurvaste handschoenen. De pizzaoven kan nu even opwarmen in de tijd dat jij je pizza’s gaat beleggen met je lievelingstoppings.
Tip van Toppy: mik wat bloem over je pizzaschep voordat je je pizza in de oven schept anders blijft ‘ie kleven.
De OFYR pizzaoven heeft geen temperatuurmeter doordat grootte van het vuur, de buitentemperatuur en de wind veel invloed hebben. Regel eerst even de goede temperatuur door de opening volledig te sluiten of juist een beetje open te laten. Wil je graag meer hittevorming? Kies er dan voor om de opening groter te maken, dat zorgt voor meer luchtcirculatie. De OFYR bereikt een temperatuur tot 300 °C, waardoor je er met gemak een pizza mee klaarmaakt. Een vaste temperatuur hoef je dus niet aan te houden, mocht je dit toch willen gebruik je een digitale temperatuurmeter om de binnentemperatuur in de gaten te houden. Schuif de pizza in de OFYR pizzaoven en wacht 4 tot 8 minuutjes. Check tussendoor even de pizza. Het zal even oefenen zijn maar na een tijdje smul je met gemak van een pizza!
Met de pizzaoven op jouw OFYR maak je meer dan alleen pizza. Wist je dat je bijvoorbeeld ook brood kan afbakken? Combineer deze twee eens en je maakt heerlijke pizzabroodjes. Ook brownies of ovensnacks maak je ermee klaar! Wil je nog meer uitproberen? Check dan de bijbehorende accessoires om producten te grillen op het grillrooster en te wokken via het Brazilian rooster.
gratis OFYR Grill Round 85 grillrooster
t.w.v. 185,-
gratis OFYR pizzaoven voor OFYR 100 modellen
t.w.v. 197,50
gratis OFYR pizzaoven voor OFYR 100 modellen
t.w.v. 197,50
Uiteraard sturen we je niet zonder inspiratie op pad. Na het lezen van deze blog wil je natuurlijk niet wachten met het maken van jouw eigen pizza op de OFYR. Dus hebben we er nog een superlekker recept aan toegevoegd zodat jij meteen een vlammende ehh… vliegende start maakt!
Het boodschappenlijstje
Laat de gist oplossen in het lauwwarme water en zorg dat je genoeg ruimte hebt op je werkblad. Maak een bergje van bloem op je werkblad, met in het midden in kuiltje. In dit kuiltje voeg je de gist, olijfolie, zout én suiker toe en kneed het tot een glad deeg.
Is je deeg een mooi glad geheel? Maak er dan een bal van en dek ‘m af met een keukenhanddoek. Vervolgens laat je het deeg op een warme plek 1,5 uur rijzen. Het makkelijkste is om het deeg al een dag van tevoren te maken. Dek het in dat geval af met plasticfolie en bewaar het in je koelkast!
Klaar voor het zware werk? Voordat het deeg de oven in gaat vorm je 'm met de hand door met je vingers van binnen naar buiten te duwen. Voor beginners kan een roller handig zijn! Snijd daarna alle groenten in dunne eetbare blokjes of reepjes, net wat jij lekker vindt! Bedek het deeg met een laag tomatensaus en leg de groenten bovenop. Vergeet het belangrijkste en lekkerste onderdeel niet, strooi een flinke laag kaas over je pizza heen. Zo wordt ‘ie lekker smeuïg! Nu is je pizza klaar om in de oven eeh… op de OFYR te gaan, voor zo’n 3 tot 4 minuten op 350°C. Ruikt het naar een échte Italiaanse pizzeria? Dan is ‘ie klaar om te serveren! Vergeet de ansjovis niet te verdelen over de pizza en klaar is Kees!
Natuurlijk zijn er nog superveel andere “pizza” ideeën en maak je eindeloos veel lekkere combinaties. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een pizza oven voor op je OFYR vuurschaal. Zo geniet jij altijd van een échte home-made pizza! Buon Apetito.