Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Het grillen kan beginnen! Jouw fonkelnieuwe kamado staat te shinen in het zonnetje. Je kan natuurlijk niet wachten om he-le-maal los te gaan en hem voor het eerst aan te steken. Begrijpelijk. Maar een beetje geduld is helemaal niet verkeerd. Zo help je jouw kamado rustig op weg en kun je hem beter leren kennen. Wij leggen je uit hoe je dat doet en helpen je op weg bij het aansteken van je kamado barbecue!
Wanneer jouw kamado net nieuw is, ga je hem eerst inbranden. Hierdoor wennen het keramiek en de andere onderdelen van de barbecue aan elkaar. Verder is het aan te raden om de temperatuur van je kamado de eerste 3 tot 5 keer niet te ver op te stoken. Houd een temperatuur van maximaal 200 tot 250 graden aan. Je werkt het laatste restje vocht in het keramiek weg en voorkomt dat hij gaat scheuren. Dit doe je ook om de laatste lijm- en verfresten in de barbecue weg te branden. Dan gaat het niet meer ten koste van de smaak van jouw eerste burgertje.
Zeker van je zaak zijn als je jouw kamado barbecue voor de eerste keer gaat gebruiken? Check dan even onze blog over het eerste gebruik van de kamado. Zo voorkom je beginnersfoutjes die met gemak voorkomen konden worden!
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
Zo! Helemaal ready om aan de slag te gaan met dat vuur? Mocht je nog vragen hebben, vraag het dan gewoon aan ons! Samen zorgen we ervoor dat jouw kamado op de juiste manier zijn vlammetje laat branden.