Winkelwagen

 • Home
 • Advies
 • Wel of geen zwembadpomp voor jouw Intex zwembad?

Wel of geen zwembadpomp voor jouw Intex zwembad?

Harm

Geschreven door Harm

11 Jan 2019

In de meeste gevallen wordt er bij de aanschaf van een Intex zwembad een Intex pomp meegeleverd. Indien dit niet het geval is kun je er voor kiezen om er een Intex pomp bij te bestellen. Of wellicht heb je het gevoel dat de Intex pomp die bij jouw Intex zwembad werd bijgeleverd niet meer goed werkt en/of wil je een luxere Intex pomp. Wat het geval ook mag zijn, het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten wanneer je besluit een Intex pomp aan te schaffen. Zo moet je kiezen uit verschillende capaciteiten en twee types; Intex filterpomp of Intex zandfilterpomp. Schoon water in je Intex zwembad begint (in combinatie met de juiste waterbalans) bij een juiste filtratie.

Waarom een zwembadpomp?

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw nieuwe Intex zwembad is het belangrijk dat het water het juiste onderhoud krijgt. Een Intex pomp is een onmisbare schakel in het proces om het water in topconditie te houden. Om het water schoon en helder te houden is het van belang dat het water door een Intex filter of filtermedium wordt gepompt doormiddel van een Intex pomp. Een Intex filter of filtermedium filtert op een efficiënte manier het vuil uit het water en een Intex pomp zorgt er voor dat het water door de filter wordt gepompt. Stilstaand water geeft algen, bacteriën en schimmels kans om zich te ontwikkelen. Daarom is het van belang dat er voldoende circulatie van het zwemwater in het Intex zwembad plaats vindt. De Intex pompen worden altijd als 2-in-1 systeem aangeboden. Hiermee heb je dus direct een Intex pomp met de juiste waterfilter.

Waar moet ik op letten?

Het meest belangrijke is dat je een Intex pomp aanschaft die past bij de maat van het Intex zwembad. Een te kleine Intex pomp zorgt er voor dat het zwemwater niet voldoende rond circuleert en schoongemaakt kan worden met alle nare gevolgen van dien. Een maatstaaf die wij hanteren is dat de Intex pomp krachtig genoeg moet zijn om in vier tot vijf uur de volledige inhoud van het Intex zwembad rond kan pompen. Kijk op onze Intex pomp categoriepagina voor een eenvoudig overzicht. Hiermee kies je altijd de juiste Intex zwembadpomp voor jouw Intex zwembad.

De verschillende Intex pompen

Zoals bij het kiezen van een geschikte Intex zwembad heb je ook bij de Intex pompen verschillende soorten en varianten. Intex biedt 2 verschillende soorten filtratiesystemen aan. Zo is er de traditionele Intex cartridge filterpomp en is er de Intex zandfilterpomp. De Intex Cartridge Filterpomp is het goedkoopst van de twee maar is zeker niet slechter in het filtreren van het water. Het systeem maakt gebruik van een cartouche filter dat je eens in de 2 weken dient te vervangen. De Intex Zandfilterpomp is de duurdere variant maar vereist slechts eens in de 5 jaar onderhoud. Het systeem maakt gebruik van een filtermedium dat het vuil uit het zwemwater filtert. Hieronder zie je de voor- en nadelen van beide systemen.

Intex cartridge filter systeem

Intex filterpomp voor een Intex zwembad
 • Cartridge zorgt voor een uitstekende waterfiltratie
 • Gemakkelijk in onderhoud. Je vervangt eens in de twee weken de cartridge
 • De Intex cartridges zijn vrijwel overal verkrijgbaar
 • Niet de meest krachtige pompen
 • Niet zelfaanzuigend
 • Filters dienen regelmatig vervangen te worden
Bekijk dit product

Intex zandfilter systeem

Intex zandfilterpomp voor je Intex zwembad
 • Natuurlijk zand zorgt voor een excellente water filtratie
 • Economisch en milieu verantwoord
 • Vrijwel geen onderhoud. Je hoeft het filtermedium vaak maar eens in de 5 jaar te vervangen
 • Hogere aanschafwaarde
 • Neemt meer ruimte in beslag dan een Intex Filterpomp
Bekijk dit product

De juiste keuze maken

Op Toppy informeren wij je over je keuze voor een zwembadpomp. Kom je er nog niet helemaal uit? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij ook je persoonlijke wensen in het advies meenemen. Ons team van experts helpt je graag bij het kiezen van de juiste Intex zwembadpomp.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉