Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Intex zwembadpomp kiezen in 3 stappen

Intex zwembadpomp kiezen in 3 stappen

Harm

Geschreven door Harm

11 Jan 2019

Intex zwembadpompen zorgen voor schoon en helder water in je opzetzwembad. Met een Intex zwembadpomp hoef je je geen zorgen te maken over vuil water; je zwemt namelijk altijd in fris zwembadwater dankzij de Intex zwembadpomp. Omdat er veel verschillende Intex zwembadpompen zijn, kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Echter hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je het volgende 3-stappenplan maar volgt.

Stappenplan Intex zwembadpomp kiezen

Stap 1: Filterpomp of zandfilterpomp?

Een filterpomp is wat goedkoper in aanschaf. Deze werkt met een filter, die eens in de twee weken vervangen moet worden. Met een filterpomp heb je een gewoon goede filtratie.

  • Beste keuze als je een wat lager budget hebt en bereid bent regelmatig filteronderhoud te plegen

Een zandfilterpomp is wat duurder in aanschaf. Deze werkt met zand, glas of glasparels, welke je niet of pas na jaren hoeft te vervangen. Met een zandfilterpomp heb je de beste filtratie.

  • Beste keuze als je een hoger budget hebt en weinig onderhoudt wilt

Stap 2: Hoeveel liters of m3 per uur pompcapaciteit heb ik nodig?

De vuistregel is dat het Intex zwembad het liefst in niet meer dan 4 uur volledig gefilterd kan worden. Voor de juiste pompcapaciteit kun je daarom het beste de inhoud van je zwembad ook delen door 4. Bij filterpompen wordt de maximale pompcapaciteit uitgedrukt in liters per uur, en bij zandfilterpompen in m3 per uur.

Voorbeeld filterpomp: Is de inhoud van je zwembad 8.000 liter water? Neem dan een filterpomp met pompcapaciteit van ongeveer (8000 / 4 =) 2000 l/h.

Voorbeeld zandfilterpomp: Is de inhoud van je zwembad 16.000 liter water, oftewel 16m3? (1000 liter is gelijk aan 1m3). Neem dan een zandfilterpomp met pompcapaciteit van ongeveer (16 / 4 =) 4m3/h.

Stap 3: Gebruik de juiste filters of zandfilter middelen

Filters
Voor iedere Intex filterpomp is een bepaald type filter vereist. Voor een optimale werking van de filterpomp, en het behouden van een schoon zwembad, raden wij aan de filter om de twee weken te vervangen. Lees hier welke filter je nodig hebt voor welke filterpomp.

Zandfilter middelen
Om een zandfilterpomp goed te laten werken heb je een zandfilter middel nodig: filterzand, filterglas, of glasparels. De keuze voor welk zandfilter middel is geheel aan jou. Lees hier meer over de verschillen tussen de zandfilter middelen, en hoeveel kg je nodig hebt voor welke zandfilterpomp.

Bekijk alle Intex zwembadpompen

Zolang je het bovenstaande 3-stappenplan aanhoudt, heb je voldoende kennis in huis om de juiste keuze voor een Intex zwembadpomp te maken. Bekijk rustig alle filter- of zandfilterpompen, en maak gebruik van de keuzehulpen en omschrijvingen.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉