Winkelwagen

 • Toppy
 • Advies
 • 9 simpel te voorkomen Intex spa "problemen" (o.a. code E90)

9 simpel te voorkomen Intex spa "problemen" (o.a. code E90)

Gebruiksadvies Installatie advies

Doet jouw opblaasbare Intex spa even niet wat ‘ie moet doen? Geen paniek! In dit adviesbericht vertellen we je hoe je de soms wat nare problemen van je Intex spa oplost. Ontdek wat alle onduidelijke foutmeldingen betekenen en kom erachter wat de oplossing is voor zwarte deeltjes, witte strepen, luchtverlies en lekkages bij het luchtventiel. Na het lezen van deze blog weet jij hoe je deze vervelende situaties de baas wordt. Let’s do it!

Inhoudsopgave

Intex spa probleem 1: scheur op de naad van de kuip of cover

Een scheur in de naad van je Intex spa of in de cover van je Intex spa is natuurlijk niet de bedoeling. Valt je Intex spa zich binnen de gestelde 2 jaar voor garantie? Dan mag je een case aanmaken bij Intex. Is je Intex spa al ouder dan twee jaar en valt ‘ie dus niet meer binnen de garantie? Dan kan je een nieuw onderdeel bestellen via Intex. Hopelijk geniet je dan snel weer van een spa zonder scheuren!

Intex spa probleem 2: zwarte deeltjes in de opblaasbare spa

Zwarte deeltjes in de spa zijn vaak afkomstig van de rubbers of de verwarming van de spa. Het beste advies om dit te voorkomen is om de waterwaarden regelmatig te controleren. Heb je al zwarte deeltjes in je spa? Dan kom je hier helaas niet meer met een trucje of product vanaf. Indien je spa zich binnen de 2 jaar garantie bevindt, mag je een case aanmaken via Intex. Intex kijkt dan hoe ze jou verder kunnen helpen.

Intex spa probleem 3: witte strepen of krassen op de spa

Heeft je Intex spa witte lijnen? Geen zorgen! Dat zijn geen beschadigingen. Je bent gewoon getuige van een tijdelijke verkleuring. Jazeker, de kou heeft je opblaasbare PVC spa van Intex tijdens het opvouwen in de fabriek doen rillen, maar die lijnen weten van wanten. Als het PVC materiaal koud wordt opgevouwen, verkleurt het materiaal van zwart, grijs of bruin naar wit. Geef je spa wat warmte en het materiaal kruipt weer terug naar haar oorspronkelijke donkere kleur. Dit ‘probleem’ is zo weer opgelost dus!

Wil je niet wachten op een zonnige dag om die witte catwalk op je spa te verwijderen? Dan hebben wij nog een simpel trucje voor je in petto:

 1. Blaas de Intex spa op zoals staat vermeld in de handleiding
 2. Pak een mok met warm (let op: geen kokend!) water
 3. Giet het warm water direct over de vouwlijn

Je zult zien dat het PVC materiaal een make-over krijgt (het wordt zachter) en dat de spa daarna terugkeert naar zijn donkere look. Let wel op: vouwlijnen blijven altijd een beetje hun eigen leven leiden. Gelukkig zijn ze nooit een reden voor toekomstige defecten.

Intex spa probleem 4: de kuip verliest lucht

Dit is helemaal niet gek. De eerste keer dat je je Intex spa gebruikt, gaat ‘ie zich een beetje uitrekken, net als jij na een lange Netflix-sessie met popcorn! Het PVC materiaal heeft namelijk tijd nodig om helemaal uit te rekken tot de juiste vorm. Je spa creëert dus gewoon wat extra ruimte om te ademen. Blaas je Intex spa daarom minstens 2 keer op en trakteer ‘m dan op een welverdiende pauze. Hetzelfde geldt overigens voor de cover. Oh, en niet te vergeten. Het tijdelijke luchtverlies kan ook komen door de temperatuurwisselingen tussen dag en nacht. In de ideale situatie blaas je je spa daarom op, op het heetste moment van de dag. Voor deze laatste situatie hebben de Intex spa’s een handig overdrukventiel onderaan de buitenwand. Deze werkt op onderstaande manier:

De spa wordt bijvoorbeeld ’s-ochtends opgeblazen. Door blootstelling aan de zon en warm weer zet de lucht vanzelf uit en verhoogt de druk. Het overdrukventiel laat dan de overtollige druk ontsnappen. ’s-Nachts en bij lagere temperaturen trekt de lucht vanzelf samen, waardoor de opblaasbare spa van Intex minder stevig lijkt. Maar de spa is dus zeker niet lek. De druk herstelt wanneer de temperatuur weer stijgt. Bij een aanhoudende lage temperatuur kan je altijd lucht bijvullen als dat nodig is.

Intex spa probleem 5: lekkage bij het luchtventiel van de jets

Als er water lekt uit de luchtventiel van de jets aan de zijkant van je Intex spa tub, dan is het waterpeil waarschijnlijk te hoog. Verlaag het waterniveau tot tussen de min- en max-lijn. Is hiermee het probleem niet opgelost? Dan is het ook mogelijk dat de luchtklep niet goed is afgesloten. Zet het jet-systeem aan en laat het draaien tot het automatisch uitschakelt. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de luchtklep weer correct werkt. Herhaal indien nodig de bovenstaande stappen. Als het goed is kun je dan snel weer lekker bubbelen!

Intex spa probleem 6: koppeling met wifi werkt niet

Wifi koppelingen blijven vaak een gedoe. Het is daarom ook helemaal niet gek als de koppeling van je spa met je telefoon je niet in één keer lukt. Dat kan namelijk verschillende oorzaken hebben en hoeft gelukkig niet per se aan jezelf te liggen. Allereerst is het bijvoorbeeld mogelijk dat de instellingen van je router niet op de goede manier zijn geconfigureerd. Daardoor kan de spa geen verbinding maken met de app. In dit geval moet je de volgende stappen in exact deze volgorde uitvoeren:

 1. Zet op je telefoon de mobiele data uit
 2. Geef de Intex app toegang tot jouw locatie, dit doe je in de instellingen van je telefoon
 3. Zet op je telefoon de wifi aan
 4. Controleer of je toegang hebt tot het internet met dus alleen de wifi aan
 5. Open de Intex app en log in
 6. Activeer de spa met de "Rücksetzen" knop op de RCD
 7. Zet het bedieningspaneel van je spa aan
 8. Druk in de app op het "+" icoon
 9. Druk gelijk op "Volgende". Negeer dus de instructie om de koppelingsknop op het bedieningspaneel in te drukken
 10. Vul het wachtwoord van je wifi router in. Let op: druk nog niet op “volgende”
 11. Druk nu 5 seconden op de koppelingsknop op het bedieningspaneel totdat je een piepsignaal hoort en de wifi indicator op het bedieningspaneel aangeeft dat deze in koppelingsmodus is (zie handleiding)
 12. Druk hierna gelijk in de app op "Volgende"

Met deze stappen is het tijdsverschil tussen het starten van de koppelingsmodus op het bedieningspaneel en het starten van de koppeling in de app het kortst. Hiermee voorkom je dus een time-out in jouw wifi router. Het kan helaas wel zijn dat de router de verbinding tussen de spa en de mobiele app tegenwerkt. Om te kijken of het probleem mogelijk in de router zit maak je verbinding met de spa via een wifi hotspot. Hiervoor heb je dus een extra telefoon nodig. Voor het aanmaken van een verbinding met de wifi hotspot moet je de volgende stappen volgen:

 1. Maak op de eerste telefoon een wifi hotspot aan. Gebruik de handleiding van je telefoon om te kijken hoe je dit doet als je dat zelf niet weet
 2. Verbind de tweede mobiele telefoon aan de WiFi hotspot van de eerste mobiele telefoon
 3. Volg de stappen voor wifi koppeling met de tweede mobiele telefoon om de spa te verbinden

Werkt het koppelen nu wel? Dan betekent dit dat de router mogelijk de verbinding tussen de spa en de mobiele app tegenwerkt. Neem in dat geval contact op met je internetprovider om de instellingen na te kijken. Werkt het koppelen nog steeds niet? Neem dan contact op met onze productexperts, zij zullen nog eens met je meekijken!

Intex spa probleem 7: water warmt niet op

Een van de Intex spa problemen die wij regelmatig horen is dat de spa niet goed verwarmt. In veel gevallen is de verwarming niet kapot, maar is beperkte isolatie of een slechte afdekking de oorzaak van het probleem. Daarnaast ontstaat dit ‘probleem’ vaak doordat de verwarmen van de Intex spa te kort aan staat. De maximale verwarmingstemperatuur bij een Intex Pure Spa is 2,5℃ per uur (bij koude omstandigheden valt dit lager uit). De spa heeft dus tijd nodig om op temperatuur te komen. Daarnaast kan een Intex spa alleen een temperatuur van 42℃ behalen bij ideale omstandigheden. Dit wil zeggen: geen wind, een buitentemperatuur van 30℃ of hoger, goede afdekking en verwarming die voldoende aanstaat. Realistischer is om uit te gaan van een watertemperatuur van 30 tot 35℃. Dit probleem los je dus eenvoudig op door je Intex spa af te dekken met een cover. Ondertegels vormen daarnaast ook een goede isolatie. Zij zorgen er namelijk voor dat er geen warmte verloren gaat via de bodem van de spa.

Daarnaast is geduld een schone zaak bij het verwarmen van je spa. Niet verwarmd kraanwater heeft in de lente/zomer een temperatuur van 10-15℃. Houd er dus rekening mee dat het gewoon een aantal dagen duurt voordat je spa lekker op temperatuur is. Om je nieuwe spa op een fijne temperatuur te krijgen adviseren we om de verwarming in het begin 48 uur aan een stuk te laten draaien. Is de spa op temperatuur? Dan kun je een timer instellen, zodat de verwarming alleen aanspringt om een paar graden bij te verwarmen. Om het proces te versnellen kun je de eerste keer dat je de spa met water vult, vullen met verwarmd kraanwater. Warm kraanwater is bovendien goedkoper dan het verwarmen van koud water met de heater van je spa.

Intex spa probleem 8: de spa wordt snel vies

Dit Intex spa probleem kan eigenlijk maar 2 oorzaken hebben. Of de Intex spa wordt niet onderhouden volgens de to do’s waardoor de waterwaardes onjuist zijn óf de spa krijgt te weinig doorstroming. In 99% van de gevallen kan een vieze Intex spa schoon worden en blijven door ons onderhoudsadvies op te volgen. Lees in ons artikel: 'Hoe onderhoud ik mijn opblaasbare spa?' hoe je dit doet. Een andere oorzaak voor vies water is te weinig doorstroming. Stilstaand water is zeker in de zomer een broedvijver voor algen en bacteriën. Zorg er voor dat jouw filter vaak en lang genoeg aanstaat. We adviseren om het filter minimaal 8 uur per dag te laten draaien. Zo blijft het water kraakhelder en krijgen bacteriën geen kans om jouw waterwaardes te verprutsen. Hoe meer beweging hoe schoner het water.

Intex spa probleem 9: foutcodes

Oh-oh! Je Intex spa heeft kuren en gooit er zomaar een foutcode uit? Geen paniek, we hebben hieronder een lijst voor je klaarstaan met alle foutcodes én de betekenissen! Tijd om die Intex spa weer als nieuw te laten bubbelen! Vlug, duik in onze uitleg en pak die badslippers maar vast! Samen met ons heb je de foutcode zo ontfutselt.

E81: zendsignaal storing. Hiervoor bestaan verschillende oorzaken. Zo kan het paneel leeg zijn. Druk en houd en de AAN/UIT-knop vijf seconden ingedrukt om het paneel uit te schakelen en laad dan het paneel opnieuw op. Een andere mogelijke oorzaak is dat het bedieningspaneel buiten bereik is. Plaats het bedieningspaneel op de pompunit voor een goed signaal. Komt de E81 foutcode nog steeds op? Neem dan contact op met de Intex service, zij zullen je dan verder helpen.

E90: geen waterstroom. Het filter is vuil of verzadigd. Vervang het spa-filter. Zorg er altijd voor dat het systeem van de spa is uitgeschakeld wanneer je de filter vervangt. Zorg er daarnaast voor dat de in- en uitlaat van de spa en filterpomp niet verstopt zitten.

Is code E90 niet opgelost na het bovenstaande? Dan zijn er nog andere mogelijke oorzaken. Volg specifiek alle onderstaande stappen van voor tot achter op en kijk na iedere stap of de Intex E90 code verdwenen is:

 1. Check of de stekker wel in het stopcontact zit en het motorblok aan staat
 2. Check of de filter cartridge recht bevestigd zit op het uitlaatrooster aan de binnenkant van je spa
 3. Haal de zijdeksel tussen het motorblok en de buitenkant van je spa weg: zorg ervoor dat de verbindingsslang recht loopt en niet gedraaid zit
 4. Reset het motorblok door deze uit te schakelen en te ontkoppelen. Koppel het motorblok opnieuw en herstart deze. Druk eerst zonder dat de filter cartridge is aangesloten op de filterknop om het filtersysteem te activeren. Kijk daarna of het systeem ook werkt als de filter cartridge wel bevestigd is
 5. Kijk of niet alleen de filter cartridge, maar ook het in- en uitlaatrooster van de spa niet bedolven zitten onder het vuil. Maak het filter en de in- en uitlaatroosters schoon, of vervang de filter cartridge. Wij raden aan het filter in ieder geval iedere 1 á 2 weken te vervangen. Zorg hierbij dat het systeem is uitgeschakeld. Anders wordt er teveel lucht opgezogen en ontstaat een te lage waterdoorstroming, waardoor code E90 op je display verschijnt
 6. Ga na of je het water en de spa goed onderhouden hebt, en volg voortaan het volgende advies: 'Hoe onderhoud ik mijn opblaasbare spa?'.

E91: kalk op de elektroden of te weinig zout in de spa aanwezig. De elektroden ontkalk je zoals in de handleiding omschreven. Je laat de onderdelen minimaal vijf uur weken in schoonmaakazijn. Indien er extra zout toegevoegd moet worden, pak dan de zout-tabel in de handleiding van het zoutwatersysteem erbij.

E92: het zoutgehalte is te hoog. Ververs een gedeelte van het water door nieuw leidingwater toe te voegen.

E94: de watertemperatuur is te laag. Meet in dit geval de temperatuur van je spawater en controleer of dit overeenkomt met de temperatuur op het display. Zo weet je zeker dat het wel of niet aan de thermometer ligt. Komen de temperaturen overeen? Dan is het water kouder dan vier graden. En dat mag nooit! Zet de temperatuur hoger of ruim de spa op.

E95: de watertemperatuur van je spa is te hoog. De temperatuur van het spawater mag nooit hoger zijn dan 45 graden in verband met slijtage of het smelten van de aansluitingen. Haal de stekker uit het stopcontact en steek hem er pas opnieuw in als de watertemperatuur 38 graden of lager is.

E96: systeemfout. Ga direct naar onze Intex garantiepagina.

E97: beveiliging tegen een droge werking. Ga direct naar onze Intex garantiepagina.

E98: de watertemperatuur is 55 graden, veel te hoog dus Zie E95 storing.

E99: de temperatuursensor is defect. Ga direct naar onze Intex garantiepagina.

END: na 72 uur werking gaat de pomp in ‘slaapstand’ en worden de functies ‘snelle verwarming’ en ‘waterfiltratie’ uitgeschakeld. Druk op de waterfilter knop om de filterpomp nogmaals te activeren.

Je weet nu al een heleboel over de Intex (pure) spa problemen en hoe je ze het beste kunt tackelen. Laten we hopen dat je nooit meer in dit soort problemen belandt. Gebeurt dat wel? Dan kom je met deze blog als het goed is al een heel eind. Zelf geen succes? Vrees niet, onze spa experts staan voor je klaar om je spa weer snel de oude te laten worden. Succes!

Fiet-review! 26817 klanten hebben al een review achter gelaten!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Jack, Tilburg

12-02-2024 |

Top Toppy

“Fijn bedrijf met redelijke prijzen en perfecte artikelen. Ook de extra service over de aangeschafte artikelen is een mooi extraatje. De vervoerder Raben kan wel beter. Het 2 uren t . . . ”

10

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies, waardoor de website goed werkt, plaatsen we ook analytische cookies om onze website elke dag weer een beetje beter te maken. Ook plaatsen we persoonlijke cookies zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag kunnen volgen en persoonlijke content kunnen laten zien. Meer weten? Lees hier alles over ons cookiebeleid. Als je onze website helemaal Toppy wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.