Winkelwagen

 • Home
 • Advies
 • 3 simpel te voorkomen Intex Pure Spa "problemen" (o.a. code E90)

3 simpel te voorkomen Intex Pure Spa "problemen" (o.a. code E90)

Harm

Geschreven door Harm

11 Jan 2019

Heb je of wil je een Intex Pure Spa, maar ondervind je of heb je argwaan naar dat er iets niet helemaal goed gaat? Lees dan dit artikel over deze opblaasbare jacuzzi, want het is simpel te verhelpen. We omschrijven hier de 3 meest voorkomende Intex Pure Spa problemen, maar nog veel belangrijker: we geven je simpele oplossingen om deze "problemen" te verhelpen.

Zorg er allereerst voor dat je Pure Spa niet in aanraking komt met temperaturen onder de 4°C. Je spa geeft dan foutmeldingen en kan kapot gaan. Denk je dat de kuip van je spa lek is? Lees dan het artikel "Help! Mijn Intex Pure Spa loopt leeg en/of heeft witte krassen".

 1. Intex spa geeft error E90
 2. Intex spa lijkt niet op te warmen
 3. Intex spa wordt snel vies

Intex Pure Spa probleem 1: "Mijn Intex jacuzzi geeft error E90"

Dit betekent dat er geen waterstroom is of dat de waterdoorstroming niet goed is. Meestal heeft dit een van de volgende oorzaken:

 • De filter is vies
 • Er zit lucht in het systeem

Weet je zeker dat het niet een van die twee oorzaken heeft? Dan zijn er nog andere mogelijke oorzaken. Zo kan de spa pomp per ongeluk uitstaan, kan de in- of uitlaat verstopt zitten, kan het water niet goed onderhouden zijn, of kan er iets mis zijn met het motorblok.

Oplossingen

Filter vies? Zorg dat je deze reinigt na ieder spa gebruik. Vervang de filter ook regelmatig voor een nieuwe. Ten minste wekelijks. Let daarbij op dat je de filter goed plaatst. Anders kan er lucht in het systeem terecht komen.

Zo plaats je een nieuwe filter, zonder dat er lucht in het systeem terecht kan komen:

 1. Schakel het systeem uit
 2. Zorg dat het motorblok recht is aangesloten - zonder knikken of bochten in de slang
 3. Houd de behuizing met filter onder water, zodat de luchtbel ontsnapt
 4. Plaats de filter aan het motorblok

Is code E90 niet opgelost na het bovenstaande? Volg dan specifiek alle onderstaande stappen van voor tot achter op en kijk na iedere stap of dat de code verdwenen is:

 1. Check of de stekker wel in het stopcontact zit en het motorblok aan staat
 2. Check of de filter cartridge recht bevestigd zit op het uitlaatrosster aan de binnenkant van je spa
 3. Haal de zijdeksel tussen het motorblok en de buitenkant van je spa weg; zorg ervoor dat de verbindingsslang recht loopt en niet gedraaid zit
 4. Reset het motorblok door deze uit te schakelen en te ontkoppelen. Koppel het motorblok opnieuw en herstart deze. Druk eerst zonder dat de filter cartridge is aangesloten op de filterknop om het filtersysteem te activeren. Kijk daarna of het systeem ook werkt als de filter cartridge wel bevestigd is
 5. Kijk of niet alleen de filter cartridge, maar ook het in- en uitlaatrooster van de spa niet bedolven zitten onder het vuil. Maak het filter en de in- en uitlaatroosters schoon, of vervang de filter cartridge. Wij raden aan de filter cartridge na 1 á 2 weken sowieso te vervangen. Zorg hierbij dat het systeem is uitgeschakeld. Anders wordt er teveel lucht opgezogen en ontstaat een te lage waterdoorstroming, waardoor dus code E90 op je display verschijnt
 6. Ga na of je het water en de jacuzzi goed onderhouden hebt, en pas deze procedure voortaan toe: 'Hoe onderhoud ik mijn opblaasbare jacuzzi?'.

Heb je een andere error code op je LED display? Kijk dan in de gebruikershandleiding op pagina 13 wat je kunt doen bij welke code.

Intex Pure Spa probleem 2: "Mijn Intex jacuzzi warmt niet op"

 • De Intex Pure Spa wordt niet goed afgedekt. Hierdoor vervliegt de opgewekte warmte weer snel.
 • De heater van je Intex jacuzzi staat nog te kort aan. De maximale verwarmingstemperatuur bij een Intex Pure Spa is 2,5℃ per uur. Bij zware, lees koude, omstandigheden valt dit lager uit.
 • Het komt niet veel voor, maar het kan zijn dat de heater kapot is.

Oplossingen

Dek de spa altijd af als je hem niet in gebruik neemt. Verwarmen in open lucht is verspilde energie. Gemiddeld wordt een spa per keer maximaal een half uur in gebruik genomen. De tijd hier omheen kan de spa verwarmen en warmte vasthouden. Dek je Intex Pure Spa dus af met het meegeleverde afdekzeil.

Probeer geduld op te brengen. Niet verwarmd kraanwater heeft in de lente/zomer een temperatuur van 10-15℃. De ideale jacuzzi temperatuur is 38℃. Houd er dus rekening mee dat het gewoon een aantal dagen duurt voordat je spa lekker op temperatuur is. Zeker als het buiten wat kouder is. Om het proces te versnellen kun je de eerste keer dat je de spa met water vult, of wanneer je het water ververst, verwarmd kraanwater gebruiken. Warm kraanwater is bovendien goedkoper dan het verwarmen van koud water met de heater van je spa.

Voldoe je aan beide bovenstaande punten, en heb je echt het idee dat je heater kapot is? Neem dan contact op met het Intex Service Center (tel: 0165 593 939). Zij zullen je zo snel mogelijk bijstaan om het probleem te verhelpen.

Intex Pure Spa probleem 3: "Mijn Intex jacuzzi wordt snel vies"

 • De Intex Pure Spa wordt niet onderhouden volgens de aanbevolen to do's

Oplossingen

 • In 99% van de gevallen kan een vieze Intex jacuzzi schoon worden en schoon blijven door ons onderhoudsadvies op te volgen. Klik op de button hieronder om te lezen hoe je onderhoudsproblemen en een vieze jacuzzi voorkomt.
Onafhankelijk gekeurd op basis van 12166 beoordelingen!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Frans, Van Roy

26-02-2020 |

Alles perfect in orde!

“Snel geleverd, en alles heel degelijk verpakt.”

9