Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Heb jij een vuurschaal barbecue gekocht? Dan merk je bij het eerste gebruik dat de bakplaat heel erg vet is. In dit adviesbericht lees je waarom dit is en wat je hier vervolgens mee moet doen.
Liever kijken dan lezen?
De vette laag op de bakplaat van je vuurschaal barbecue zit daar met een reden. Het is al gedaan in de fabriek om de bakplaat te beschermen tegen roesten. Wel zo fijn als er nog geen roest op je vuurschaal zit wanneer je hem koopt.
gratis BASTE Grill 80 vuurschaal grillrooster
t.w.v. 59,95
gratis BASTE Grill 80 vuurschaal grillrooster
t.w.v. 59,95
gratis OFYR pizzaoven voor OFYR 100 modellen
t.w.v. 360,95
Bij het allereerste gebruik wil je een rustig vuurtje opstoken. Niet gelijk tot een hoge temperatuur stoken dus, want daardoor zal de bakplaat namelijk meteen krom trekken. Wat je wel doet? Het vuurtje laat je rustig op temperatuur komen waardoor die vetlaag los zal komen. Die ga je vervolgens richting het vuur schrapen om de vetlaag eraf te krijgen.
Vervolgens ga je met natuurlijke oliën zoals olijfolie of raapzaadolie de bakplaat invetten. Dit blijf je constant mengen met de bestaande vetlaag en dit schraap je dan weer los. Dit proces herhaal je twee tot drie keer om een natuurlijke antiaanbaklaag te creëren waaraan voedsel niet zal plakken.
Tot slot laat je je vuurtje steeds hoger en hoger opkomen om te voorkomen dat de bakplaat krom trekt. En wanneer die eenmaal lekker op temperatuur is, ben je klaar om te bakken en dus klaar voor het eerste gebruik. Veel succes en smakelijk!