Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Wil jij zonder gedoe en zonder rook jouw vuurschaal bbq aansteken zodat hij lekker lang warm blijft en je geen ruzie krijgt met de buren? In dit adviesbericht lees en zie je hoe je dat doet.
Liever kijken dan lezen?
We beginnen met de houtsoort. Het is superbelangrijk dat je ovengedroogd hout gebruikt zoals beuken- of eikenhout. Dit brandt niet alleen lang, het geeft ook nog eens veel hitte en een goede smaak en geur aan je eten.
Vervolgens ga je naar de stapelmethode. We gebruiken hiervoor de blokhut-methode. Hiermee krijg je het meeste zuurstof tussen je hout. En voor vuur heb je zuurstof nodig. Bij de blokhut-methode bouw je het hout op door twee dwarse blokken neer te leggen en daar weer twee dwarse blokken op te leggen. Dit doe je ongeveer drie tot vier lagen. Vervolgens vul je deze met houtkrullen zodat we die aan kunnen steken. Wil je optimaal resultaat? Draai de houtkrullen dan altijd even open zodat er iets meer zuurstof in komt. Dan branden ze extra lekker!
gratis BASTE Grill 80 vuurschaal grillrooster
t.w.v. 59,95
gratis BASTE Grill 80 vuurschaal grillrooster
t.w.v. 59,95
gratis OFYR pizzaoven voor OFYR 100 modellen
t.w.v. 360,95
Start met een klein vuurtje. Dit kleine vuurtje laat je ongeveer een half uur branden zodat de plaat rustig kan opwarmen. Hiermee zorg je ervoor dat de plaat iets krom trekt naar binnen in plaats van naar buiten. En zo kan het vet in je vuur lopen in plaats van op je terras. Dat is natuurlijk zonde.
Afhankelijk van de dikte van je bakplaat en de temperatuur buiten varieert de opwarmtijd van een half uur in de zomer tot wel een uur in de winter. Maar geef het zijn tijd!
Als je bakplaat heet is, kun je hem gaan insmeren met wat olie. Je giet gewoon wat olie op de bakplaat en smeert het uit met een doek. Je bent nu klaar om te gaan grillen.