Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Een vuurschaal barbecue is pas echt genieten als je de juiste brandstof gebruikt. Gooi dus niet zomaar elk blokje hout op het vuur. In dit advies bericht lees je welke houtsoorten je het beste gebruikt voor een veilige, rookvrije én smaakvolle barbecue beleving op je vuurschaal.
Liever kijken in plaats van lezen?
gratis OFYR 85 Grill Accessories set 4-delig
t.w.v. 317,95
Niet al het hout is geschikt om te gebruiken op je vuurschaal. Vermijd nat hout, hout met veel schors en zeker houtresten van een oude verbouwing. Deze houtsoorten zorgen voor veel rook, een onvoorspelbare verbranding en kunnen zelfs schadelijke stoffen bevatten. Geen goede combi dus voor jouw vuurschaal barbecue of je buren.
Ga altijd voor hardhout, zoals eikenhout of berkenhout. Het liefst ovengedroogd. Dit type hout brandt langer en gelijkmatiger, en produceert minder rook. Daarnaast geeft het die heerlijke, karakteristieke geur en smaak die je verwacht van een goede vuurschaal barbecue.
Met het juiste hout stook je niet alleen efficiënter, maar ook veiliger. Minder rook betekent meer zicht, meer comfort en geen boze buren. En laten we eerlijk zijn: de geur van goed brandend hardhout tilt je barbecue avond meteen naar een hoger niveau.
Nu weet jij precies wat je nodig hebt om jouw vuurschaal barbecue optimaal te laten presteren. Veel plezier met stoken en grillen!