Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Wil jij een perfecte korst op je vlees én tegelijkertijd je groenten rustig garen? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met hittezones op je vuurschaal. Door slim om te gaan met de plaatsing van je hout, zorg je ervoor dat je verschillende temperaturen op je bakplaat creëert. Ideaal voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijk.
Liever kijken in plaats van lezen?
gratis OFYR Grill Round 100 grillrooster
t.w.v. 189,95
gratis OFYR Grill Round 100 grillrooster
t.w.v. 189,95
Een bakplaat zonder temperatuurverschillen is handig, maar beperkt. Als je vlees en groenten tegelijk wilt bereiden, wil je controle over de hitte. Hittezones geven je die controle. Zo kun je vlees op hoge temperatuur dichtschroeien, terwijl groenten of andere ingrediënten aan de andere kant rustig doorgaren of warm blijven.
Het principe is simpel: hoe meer hout je onder een bepaald deel van de bakplaat legt, hoe heter dat gedeelte wordt. Schuif dus al je hout naar één kant van de vuurschaal voor een hoge temperatuur zone. De andere kant blijft dan wat koeler, ideaal voor het garen of warm houden van je groente.
Met deze techniek haal je veel meer uit je vuurschaal barbecue. Aan de hete kant schroei je je vlees lekker dicht voor die perfecte korst. Aan de koelere kant warm je je groente op of houd je deze warm zonder dat ze aanbranden. Zo serveer je al je gerechten op het juiste moment en met de perfecte bereiding.
Wil je meer tips over grillen op een vuurschaal? Bekijk dan zeker onze andere video’s. of neem een kijkje op onze website voor alle tools en accessoires die je nodig hebt voor de ultieme barbecue beleving.