Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Je luchtbed opblazen of -pompen op 6 manieren

Je luchtbed opblazen of -pompen op 6 manieren

Harm

Geschreven door Harm

11 Jan 2019

Je luchtbed opblazen, zie je er al tegenop? Toch ontkom je er niet aan wil je je luchtbed gebruiksklaar maken. Gelukkig zijn er genoeg wegen die naar Rome leiden. Je luchtbed opblazen…  je luchtbed oppompen… hier vind je een overzicht van alle mogelijkheden om je luchtbed op te blazen of op te pompen.

Luchtbed opblazen

Wanneer je geen luchtpomp bij de hand hebt, moet je je luchtbed wel opblazen. Dit kan op twee manieren; met je mond of met een vuilniszak.

1. Luchtbed opblazen met je mond

De meest voor de hand liggende manier om je luchtbed op te blazen is met je mond. Of dit de meest praktische manier is, valt echter te betwijfelen. Kleine luchtbedden of luchtbedden voor in het zwembad kun je nog wel met je mond opblazen. Heb je een groot of hoog luchtbed, dan kan het nogal lang gaan duren. Bovendien moet je dan erg sterke luchtwegen hebben. In dat geval is een pomp geen overbodige luxe.

2. Luchtbed opblazen met een vuilniszak

Deze manier om je luchtbed op te blazen is vrij creatief. Je opent een grote vuilniszak en zwaait deze een paar keer door de lucht, zodat deze gevuld wordt met lucht. Houd vervolgens de zak dicht zodat de lucht erin blijft. Pak nu het ventiel van het luchtbed erbij en zet de zak met lucht erop. Druk de lucht uit de vuilniszak zodat deze het luchtbed inloopt. Dit herhaal je net zo lang totdat je vindt dat je luchtbed vol genoeg is. Het voordeel hierbij is dat je je mond niet hoeft te gebruiken, maar wederom geldt dat voor een groot of hoog luchtbed een pomp toch wel vele malen handiger is.

Luchtbed oppompen

Waarom je luchtbed opblazen als je je luchtbed ook op kan (laten) pompen? Precies. Daarom hieronder de vier manieren om je luchtbed op te pompen.

3. Luchtbed oppompen met een voetpomp

Je luchtbed oppompen met een voetpomp kost weinig kracht. Ook hoef je niet krom, wat fijn is wanneer je rugklachten hebt.

4. Luchtbed oppompen met een handpomp

Het voordeel van een handpomp is dat er zowel lucht wordt geblazen bij de beweging naar beneden als naar boven. Ten opzichte van een voetpomp schiet een handpomp ook minder snel weg. Let wel op voor je rug.

5. Luchtbed oppompen met een elektrische pomp

Met een elektrische pomp kun je je luchtbed oppompen, zonder dat je daar inspanning voor hoeft te leveren. Sluit hem aan, zet hem aan en de pomp doet de rest. In een mum van tijd kun je op je luchtbed gaan liggen.

6. Luchtbed oppompen met ingebouwde pomp

De meest ideale manier om je luchtbed op te pompen, is wanneer er al een ingebouwde pomp in het luchtbed zelf zit. Je hebt dan geen externe pomp nodig; geen extra bagage dus. Je zet de ingebouwde pomp aan en het luchtbed blaast zichzelf op.

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om je luchtbed op te blazen/pompen. Aan jou de keuze!

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉