Winkelwagen

 • Home
 • Advies
 • In 5 stappen een Bestway zwembad opzetten: eenvoudig en snel

In 5 stappen een Bestway zwembad opzetten: eenvoudig en snel

Een Bestway zwembad is snel en eenvoudig op te zetten zonder extra gereedschap. We onderscheiden twee verschillende modellen, namelijk de Bestway Steel Pro en Bestway Power Steel zwembaden. Beide modellen worden in de basis hetzelfde opgebouwd. Hieronder vertellen we waar je op moet letten.

Bestway zwembad opzetten in 5 simpele stappen

 1. Plaats het zwembad op een vlakke en stevige ondergrond
 2. Verzamel alle onderdelen en spreid de liner van het zwembad over een grondzeil
 3. Bevestig de buizen aan de liner zoals beschreven staat in de handleiding
 4. Bevestig de hoekstukken, zijsteunen en voetjes en monteer het zwembad af
 5. Sluit de (filter)pomp aan en vul het bad met water
bestway zwembad opzetten

Plaats het zwembad op een vlakke en stevige ondergrond

Voordat je jouw Bestway zwembad gaat opzetten is het belangrijk om na te denken over de ligging van het zwembad. Een stabiele en vlakke ondergrond is noodzakelijk, zodat het zwembad niet kan verzakken. Daarnaast is het belangrijk om voldoende ruimte rondom het zwembad te houden (ongeveer 1 meter). Hierdoor kun je het zwembad gemakkelijk van alle kanten bereiken. Zorg er ten slotte voor dat het zwembad dichtbij een stroomvoorziening wordt geplaatst, zodat je de (filter)pomp van stroom kunt voorzien.

Extra advies: Installeer je zwembad op een plek met veel zonuren, zo warmt het zwembad sneller op en kun jij lekker van het zonnetje genieten tijdens het zwemmen.

Verzamel alle onderdelen en spreid de liner uit

Heb je de ligging van het zwembad bepaald? Dan is het tijd om het Bestway zwembad te installeren. Maak de ondergrond vrij van steentjes, stokjes en andere scherpe voorwerpen en spreid het grondzeil en de liner uit over het oppervlak. Haal vervolgens alle onderdelen uit de doos controleer of deze compleet zijn. Zijn alle onderdelen compleet? Dan kun je het Bestway zwembad opzetten.

Bestway zwembad opzetten; buizen en hoekstukken bevestigen

Het Bestway zwembad is gemakkelijk op te zetten, hiervoor is geen extra gereedschap nodig. We adviseren om altijd de handleiding te raadplegen, hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het zwembad opbouwt. Hieronder zetten we de stappen in het kort voor je op een rijtje.

 1. Begin aan één kant en steek de buizen door de mouw-openingen aan de bovenkant van de liner
 2. Doe dit voor alle zijdes van het zwembad
 3. Verbind de buizen aan elkaar door middel van de T-stukken en zet ze vast met de bijgeleverde pinnen (de bovenkant van het zwembad is nu opgebouwd)
 4. Plaats de verticale staanders en verbind deze aan de T-stukken op de hoeken van het zwembad
 5. Zorg ervoor dat op iedere hoek een verticale staander wordt geplaatst en koppel de voetstukken
bestway pomp aansluiten

Bestway pomp aansluiten en het zwembad vullen

Is het gelukt om je Bestway zwembad op te zetten? Dan kan de filterpomp aangesloten worden. De Bestway pomp is compleet met aansluitstukken en slangen en wordt altijd onder het waterniveau geplaatst. Met de meegeleverde slangklemmen en koppelstukken sluit je de slangen naadloos aan op de in- en uitlaten van de Bestway filterpomp én het zwembad. Let er goed op dat de aansluitmaat van de filterpomp overeenkomt met de aansluitmaat van het zwembad (dit is 32 of 38 mm). Heb je jouw Bestway pomp bevestigd, dan kan het zwembad gevuld worden met water. Nu kan jouw zomer echt beginnen!

Fiet-review! 18176 klanten hebben al een review achter gelaten!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Kim, Melsele

15-10-2021 |

Perfecte service

“Altijd iemand die via een kanaal je vragen beantwoord om extra info te geven voor je aankoop!”

10