Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Hoe lang moet een zwembadpomp aan staan?

Hoe lang moet een zwembadpomp aan staan?

Om een goede waterkwaliteit in het zwembad te kunnen garanderen, moet een zwembadpomp dagelijks meerdere uren draaien. Belangrijk is dat het zwemwater minstens 4 keer per dag volledig rondgepompt wordt. Stem de zwembadpomp dus af op de inhoud van het zwembad en kies voor een zwembadpomp die de inhoud van jouw Intex zwembad in 4 tot 5 uur volledig rond pompt.

Moet een zwembadpomp altijd aan staan?

In principe zou je een zwembadpomp altijd aan kunnen laten staan. Bij voorkeur overdag, omdat er dan gezwommen wordt en chemicaliën afgebroken worden. Het belangrijkste is dat de pomp lang genoeg aan staat, om het zwembadwater minstens 4 keer per dag volledig te filteren. Hoe lang je de zwembadpomp laat draaien is afhankelijk van de grootte van het zwembad in verhouding tot de capaciteit van de pomp. Doorgaans zal de zwembadpomp minimaal 8 uur per dag moeten draaien om het zwembad 4 keer per dag volledig te filteren. Zelf raden we aan om de zandfilterpomp of filterpomp tijdens de warmste uren van de dag aan te zetten. Algen zijn namelijk gek op warm, stilstaand water. Hierdoor komt algengroei voornamelijk bij warm weer en midden op de dag voor. Met een zwembadpomp houd je het water in beweging en voorkom je dat zwemwater vervuild wordt door algen, schimmels en bacteriën.

Direct de juiste zwembadpomp bestellen?

Mag de zwembadpomp aan staan tijdens het zwemmen?

Het is geen probleem als de zwembadpomp aan staat, terwijl je aan het zwemmen bent. Houd er wel rekening mee dat de zwembadpomp water aanzuigt en terug in het zwembad blaast. Let dus op met losse touwtjes van zwemkleding, zodat deze niet in de zwembadpomp terecht komen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Laat de zwembadpomp dan aan het begin van de dag een aantal uur draaien en zet de pomp aan het eind van de middag nogmaals enkele uren aan.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 15468 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

luc, lummen

16-01-2021 |

perfect

“alles direkt gevonden op de site ,een vlotte afhandeling en betaling en ook noch eens vlot geleverd .”

9