Winkelwagen

Verschil kajak en kano

Laura

Geschreven door Laura

13 Jun 2019

Als fanatieke watersporter heb jij natuurlijk allang gehoord van een (opblaasbare) kajak of kano. Allebei leuke en sportieve manieren om het water mee te verkennen. Toch is vaak het verschil tussen een kajak en kano erg onduidelijk. Daar gaan wij verandering in aanbrengen, lees snel verder!

Toepassing

Een van de meest makkelijke verschillen tussen de kajak en kano is de toepassing. De opblaasbare kano is beter geschikt voor langere tochten en wanneer je meer bagage mee wilt nemen. In een kano heb je namelijk vaak meer plek dan in een kajak en hij is stabieler. Daarentegen kun je met een kajak echt op avontuur. Een opblaasbare kayak gaat namelijk sneller en is door de smalle bouw beter geschikt voor de wildere wateren.

Peddels

Ook bij het gebruik van de peddels tijdens kajakken en kanoën zit een groot verschil. In een kajak gebruikt men altijd een peddel met twee bladen en in een kano een peddel met één peddel.

Zitpositie

Een ander verschil aan een kajak en kano is je zithouding. In een kajak zit je plat op je billen en met je benen gestrekt. In een kano zit je vaak op een zitje of bankje of op je knieën.

Hopelijk is het verschil tussen een kajak en kano nu duidelijk. Ben je er al over uit voor welke jij gaat? Wij wensen je in ieder geval veel plezier met jouw opblaasbare kajak of kano!

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12080 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Liesbeth, Soest

16-11-2019 |

Dikke 10!

“Geweldige service!! Nadat het gekochte artikel erg tegenviel, wilde ik het terugzenden. Na de retourprocedure te hebben gevolgd, kreeg ik het betaalde bedrag terug zonder het artik . . . ”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉