Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Wel eens gedacht aan zwemmen zonder chloor?

Wel eens gedacht aan zwemmen zonder chloor?

Jeroen

Geschreven door Jeroen

11 Jan 2019

Veel mensen genieten volop van een zwembad in de tuin, vaak worden deze baden schoon en helder gehouden door middel van de toevoeging van chemicaliën, zoals chloor. De laatste jaren zien we dat er steeds meer vraag komt naar manieren om de waterhuishouding van het zwembad chloorarm of zelfs chloorloos te laten verlopen. Met name bij mensen die last hebben van eczeem stijgt de vraag steeds meer. Nu is het mogelijk om chloor arm en/of chloorloos te zwemmen met de apparaten van Sugar Valley.

Sugar Valley assortiment

Waarom zou ik een chloorarm zwembad verkiezen boven een chloorloos zwembad?

Zwemmen kan voor menigeen met eczeem zorgen voor een verergering van het eczeem. Vaak moeten zij zichzelf vooraf insmeren met een vette zalf en na afloop douchen en wederom insmeren met een vette zalf. Deze cyclus kan zelfs zorgen voor verergering van het eczeem. Het is niet enkel het chloor dat zorgt voor de verergering. Een klein beetje chloor kan zelfs goed zijn voor eczeem. Dat is ook een van de voornaamste reden om te kiezen voor een systeem dat nog steeds gebruik maakt van kleine hoeveelheden chloor.

Chloorarm zwemmen

Door middel van een zoutelektrolyse systeem in combinatie met een Hydrolyse systeem wordt er slechts een kleine hoeveelheid chloor aangemaakt door de atomen van zout en water te splitsen. De Oxilife zout elektrolyse & Hydrolise is op dit moment de beste manier op de markt om chloorarm te kunnen zwemmen. Een zoutelektrolyse gebruikt doorgaans 4 gram zout per liter en maakt daar chloor van. Bij een zout -en hydrolyse systeem wordt slechts gebruik gemaakt van 1.5 gram zout per liter.

Hoe werkt een Zout elektrolyse & Hydrolyse systeem?

De basis is vrij simpel. Zout is hetzelfde als natriumchloride. Door een kleine hoeveelheid stroom op het water te zetten is het mogelijk om het natrium van het chloride te scheiden. Het chloride die door de zoutelektrolyse wordt aangemaakt, doodt alle bacteriën en zorgt ervoor dat het water helder blijft. Het uitgewerkte chloride zal zich vervolgens weer aan het natrium binden, waardoor de hele cyclus kan worden herhaald. Omdat zout niet verdampt, blijft dit een onuitputtelijke bron van chloor. Je hoeft dus maar eenmalig zout toe te voegen aan het zwembad.

Het splitsen van water

Hydrolyse maakt gebruik van het al aanwezige water. Water (H2O) bestaat uit 2 delen waterstof (H2) en 1 deel zuurstof (O). Hydrolyse betekent van oorsprong "het splitsen van water. Wanneer er elektrische spanning door het water gaat, wordt de chemische verbinding verbroken. De negatieve zuurstof ladingen (of ionen) verplaatsen zich naar de positieve elektrode. In de hydrolyse vinden nog andere chemische reacties plaats die ook specifieke ionen produceren die kunnen oxideren en aanvullend desinfecterend werken. Hydrolyse is een manier van desinfectie met een minimum aan chloor.

Waarom zou ik kiezen voor een chloorloos zwembad?

Ben je op zoek naar een manier op chloorloos te kunnen zwemmen? De Aquascenic hydrolyse en koper/zilver ionisatie is de complete oplossing voor een volledige natuurlijke waterbehandeling. De Aquascenic is het enige systeem op de markt dat met zoet water kan werken en zonder chloorproductie. Het koper en zilver doden zowel de algen als de bacteriën en laten de vuildeeltjes vlokken. De Aquascenic maakt gebruik van o.a. zuurstof en ozon voor de desinfectie van het zwembadwater. De Aquascenic bevat daarnaast ook een koper/zilver ionisator.

Ook voor zwemvijvers

Zout toevoegen is niet nodig. Het systeem kan echter met minder dan 1 gram zout/liter werken om zo aanvullend nog chloor te produceren, mocht je dit willen. De Aquascenic is zo schoon dat hij zelfs kan worden toegepast op zwemvijvers met een natuurlijke waterhuishouding. De planten aanwezig in het bad hebben totaal geen last van dit systeem. Waar bij zwembaden normaal nog chloor of zout (3 gram zout) moet worden gebruikt om waterbehandeling te kunnen toepassen is het bij dit systeem mogelijk om chloor- en zoutloos te kunnen zwemmen. Het systeem werkt met maximaal 1 gram zout wat nog altijd officieel zoet water is. Daardoor is het systeem ook niet schadelijk voor planten of vissen.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉