Winkelwagen

Elektrische zwembadstofzuiger test

De aanschaf van een zwembadstofzuiger doe je niet 1 2 3, je moet een hoop verschillende soorten goed met elkaar vergelijken. Begrijpelijk dat het best een lastige klus kan zijn om uiteindelijk de goede keuze te maken. Om jou te helpen bij de aankoop hebben we verschillende zwembadstofzuigers voor je getest.

Kandidaten

Intex handstofzuiger

Intex handstofzuiger

De Intex handstofzuiger is een fijne elektrische stofzuiger voor kleine opzetbaden of spa’s. Doordat de zuigkracht niet heel krachtig is hoef je niet bang te zijn dat je zwembad of spa beschadigd raakt. Daarbij is de zuigkracht goed genoeg om ook zand op te zuigen. De Intex handstofzuiger is erg praktisch door de meegeleverde telescopische steel, het interne filter, de oplaadbare accu en verwisselbare borstels/zuigmonden.

Deze elektrische zwembadstofzuiger is dankzij de verstelbare steel erg handig in gebruik. Je hoeft hierdoor niet zelf het zwembad of de spa in, maar kan makkelijk vanaf de rand van het bad schoonmaken. Verder is de accu van de handstofzuiger oplaadbaar en krijg je geen gedoe met batterijen of lange kabels.

Conclusie

De Intex handstofzuiger is een voordelige en simpele keuze voor het stofzuigen van een klein zwembad of spa. Ondanks de lage prijs is het wel jammer dat de elektrische stofzuiger niet krachtig genoeg is voor zwaar klevend vuil en heeft die best wel een smalle zuigmond, waardoor die niet handig is voor grote en diepe baden. Wij adviseren de elektrische stofzuiger vooral voor opzetzwembaden en spa’s. De aanschafprijs ligt relatief een stuk lager, waardoor de prijs/kwaliteitverhouding prima is. Deze stofzuiger scoort een 6,5 als eindcijfer.

Kokido Telsa 30 zwembadstofzuiger

Kokido Telsa 30

De Kokido Telsa 30 is een prima elektrische zwembadstofzuiger met een filtercapaciteit van 45 liter per minuut. Hij beschikt over zuigmonden met borstels om vastzittend vuil makkelijk los te schrobben. Een handig apparaat voor het dagelijkse onderhoud van jouw zwembad of spa. Ook geen gedoe met kabels, doordat er een accu met een werktijd van 30 minuten in zit.

De zwembadstofzuiger beschikt over een interne filter, waardoor er geen vuil meer komt in de zwembadpomp. Helaas zit er bij deze elektrische zwembadstofzuiger geen telescoopsteel bij. Gelukkig zit er hier wel een aansluiting voor op de reiniger. Zo kun je alsnog vanaf de rand van je zwembad gemakkelijk al het vuil van de bodem opzuigen.

Conclusie

De Kokido Telsa 30 heeft op zich prima schoonmaakprestaties, al hadden we liever een wat langere werktijd bij de accu gezien. De zuigkracht is wel krachtiger dan die van de Intex handstofzuiger, maar wel jammer dat er een telescoopsteel ontbreekt. Eindscore: 7.

Kokido Telsa 30 zwembadstofzuiger

Kokido Telsa 50

De Kokido Telsa 50 is zeer makkelijk en fijn in gebruik. Met een filtercapaciteit van 95 liter per minuut kan deze elektrische zwembadstofzuiger de wat grotere zwembaden en spa’s aan. De meegeleverde zij- en onderborstels zorgen voor een goede reiniging en dankzij de handige draaibare voet kunnen de bodem en de treden goed worden gereinigd.

Daarnaast heeft de accu een werktijd van 45 minuten. Voldoende tijd om het gehele zwembad schoon te maken. Na het schoonmaken kun je het opgezogen vuil eenvoudig weghalen door de interne filter los te koppelen en te legen. Het nadeel van de Kokido is dat er standaard geen steel bij wordt geleverd. Er zit uiteraard wel gewoon een aansluiting op voor een telescopische steel.

Conclusie

De Kokido Telsa 50 is fijn in gebruik en heeft een goede zuigkracht. De accuduur is ook prima. Enige minpunt is dat er geen steel mee wordt geleverd, wat best onhandig kan zijn voor het schoonmaken van diepe gedeeltes. Maar de aansluiting hiervoor ontbreekt niet en met alleen dat als minpuntje maakt dit de Kokido Telsa 50 de zwembadstofzuiger met de beste prijs-/kwaliteitverhouding. Eindscore: 8.

En de winnaar is….

Uit onze test blijkt de Kokido Telsa 50 het beste in gebruik voor het schoonmaken van een zwembad of spa. Daarbij is de prijs zeer gunstig en is jouw zwembad of spa in no time schoon, een topper dus.

Bonus

De bovenstaande elektrische zwembadstofzuigers zijn perfect voor de meeste omstandigheden. Echter kan voor grote zwembaden met zware omstandigheden een hogere zuigkracht gewenst zijn. De Pool Blaster MAX (CG) LI is dan het apparaat dat je zoekt. Dit is de eerste elektronische stofzuiger voor het zwembad met een zuigkracht die te vergelijken is met een krachtige zwembadpomp, echt een krachtpatser dus. Verder werkt deze zwembadreiniger op een accu met een werktijd van wel 60 minuten. Dus mocht je op zoek zijn naar de beste en meest krachtige zwembadstofzuiger, overweeg dan de Pool Blaster MAX LI of de Pool Blaster MAX CG LI (extra krachtig).

Onafhankelijk gekeurd op basis van 14415 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Hans, Belgie

07-08-2020 |

Prima service en perfecte levering

“Vanaf de website was niet duidelijk of het zoutelektrolyse apparaat van Intex leverbaar was. Bij alle webshops was het uitverkocht. 1 Emailtje bracht direct duidelijkheid. Het appa . . . ”

10