Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Koelbox vs koeltas; voor welke ga jij?

Koelbox vs koeltas; voor welke ga jij?

Laura

Geschreven door Laura

03 May 2019

Ga je op pad, naar het strand of lekker een rondje fietsen? Neem dan altijd een koelbox of koeltas mee en zit nooit zonder gekoeld eten en drinken. Maar wanneer is een koeltas handiger en wanneer een koeltas? We helpen jou graag hiermee.

Oneindig gekoeld of koelelementen?

Hier moet je eigenlijk al de eerste, de meest belangrijke, beslissing nemen. Er is een duidelijk verschil tussen een koelbox en een koeltas. Een koeltas wordt namelijk alleen maar gekoeld door middel van koelelementen en zijn dus verbonden aan een maximale koeltijd. Daarentegen zijn er wel verschillende koelboxen die een 12V, 230V of 12V/230V aansluiting hebben waardoor ze jouw eten en drinken oneindig lang gekoeld kunnen houden.

Ga je maar kort weg? Dan zijn koelelementen vaak genoeg om jouw eten en drinken gekoeld te houden en voldoet een koeltas aan jouw eisen. Let wel op; de buitentemperatuur en isolatiewaarde van je koeltas heeft wel invloed op de duur waarop jouw koeltas het eten en drinken gekoeld kan houden.

Ben je van plan om langer weg en is het nodig dat je eten en drinken voor een langere tijd gekoeld blijft? Kies dan voor een koelbox met 12V, 230V of 12V/230V aansluiting. Zo kun jij jouw koelbox aansluiten op stroom en ben je niet gebonden aan de isolatiewaarde en buitentemperatuur.

Eenvoudig mee te nemen

Hou je van fietsen en wandelen? Neem dan een koeltas. Koeltassen zijn eenvoudiger mee te nemen dan een koelbox en lichter van gewicht. Ook heb je een speciale fiets koeltas waardoor fietsen met een koeltas nog makkelijker wordt. Koelboxen aan de andere kant zijn vaak een stuk zwaarder en minder makkelijk van a naar b te verplaatsen.

Inhoud

Dit is een simpele keuze. Wil je graag veel eten en drinken in jouw koelbox of -tas kwijt? Ga dan voor een koelbox, die zijn namelijk verkrijgbaar in grotere maten. Zoals we hierboven al hebben vernoemd is het doel achter een koeltas dat ze makkelijk zijn om mee te nemen, helaas gaat er hierdoor vaak wat ten koste van de inhoud. Ben je maar in je eentje? Dan is een koeltas of kleine koelbox vaak genoeg.

Ben je eruit?

Weet je al voor wat jij gaat? Of je nu gaat voor een handige koeltas of een goede koelbox, je bent in ieder geval voorbereid op alles en altijd voorzien van gekoeld eten en drinken. Heel veel plezier met jouw koelbox of -tas.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12166 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Frans, Van Roy

26-02-2020 |

Alles perfect in orde!

“Snel geleverd, en alles heel degelijk verpakt.”

9