Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Passieve koelbox vs elektrische koelbox; wat is de beste koelbox voor mij?

Passieve koelbox vs elektrische koelbox; wat is de beste koelbox voor mij?

Natuurlijk weet iedereen wel wat een koelbox is. Een koelbox is een echte aanrader voor bijvoorbeeld een dagje naar het strand of op de camping. Zo blijft je eten en drinken lekker koel, waardoor je er extra van kunt genieten. Maar er zitten nogal wat verschillen tussen de varianten. Wat de beste koelbox voor jouw situatie is? We leggen het in deze blog aan je uit.

Wat is de beste koelbox voor mij?

Uit het ruime aanbod kan het soms lastig zijn om de beste koelbox te kiezen. Voordat we kunnen bepalen wat een geschikt model is voor jouw situatie, maken we allereerst onderscheid tussen de passieve- en elektrische koelbox.

Passieve koelbox

Het belangrijkste kenmerk van een passieve koelbox, is dat deze werkt in combinatie met koelelementen. En dus niet op stroom. De geïsoleerde wanden in combinatie met de koelelementen zorgen ervoor dat de temperatuur in de koelbox laag blijft. Na verloop van tijd zal de temperatuur in de box stijgen. De passieve koelbox is uitermate geschikt voor koude hapjes en drankjes op het strand, in het park of tijdens het vissen. Ga je een week kamperen? Kies dan voor een elektrische koelbox.

De beste passieve koelbox

Om je te helpen bij de keuze voor de beste passieve koelbox, lichten we hieronder een populair model uit. Deze koelbox scoort goed bij onze klanten en is écht van toegevoegde waarde tijdens jouw dagje weg.

Gio'Style Fiesta 25 passieve koelbox - 22,5L

De Gio'Style Fiesta 25 is een perfect voorbeeld van een ideale passieve koelbox. De koelbox heeft goede isolerende wanden, die ervoor zorgen dat je eten en drinken tot wel 14 uur gekoeld blijft. Daarnaast is de koelbox lekker licht, je neemt hem dus gemakkelijk mee naar het park of het strand. Het handvat op de Gio’Style Fiesta 25 zorgt ervoor dat je de koelbox makkelijk kunt dragen en tevens af kunt sluiten.

Elektrische koelbox

Wanneer je opzoek bent naar een ‘mini koelkast’ voor bijvoorbeeld op de camping, dan is een elektrische koelbox hetgeen waar jij naar op zoek bent. Een elektrische koelbox is voorzien van een elektrische aansluiting waardoor het eten en drinken constant koel blijft. Zo bieden wij jou koelboxen aan die werken op een 12V aansluiting of op een 230V aansluiting. Zo kun je de koelbox dus ook in de auto gebruiken. Een elektrische koelbox kan ook erg handig zijn wanneer je een dagje weg gaat en je eten en drinken nog niet koud zijn. De elektrische koelbox maakt namelijk gebruik van stroom om jouw producten te koelen.

De beste elektrische koelbox

Elektrische koelboxen zijn er in verschillende varianten, zo zijn er thermo elektrische, absorptie of compressor koelboxen. Deze modellen werken allemaal op elektriciteit en hebben allen hun eigen voordelen. Het is natuurlijk per situatie verschillend wat de beste koelbox voor jou is. Zelf vinden we de Dometic TropiCool TCX 35 de beste elektrische koelbox.

Dometic TropiCool TCX 35 elektrische koelbox - 35 liter

Wanneer je op zoek bent naar een koelbox die je gemakkelijk op de camping kunt gebruiken, dan is de Dometic TropiCool TCX 35 perfect geschikt. De koelbox is aan te sluiten op 12v, 24v of 230v en dus zowel op de camping als in de auto te gebruiken. De koelbox kan naast koelen ook verwarmen. Zo houd je zelfs de lekkerste gerechten warm. Houd er rekening mee dat de koelprestaties wel afhankelijk zijn van de omgevingstemperatuur.

Hopelijk hebben we na het lezen van deze blog, de keuze wat makkelijker gemaakt voor je. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn wat de beste koelbox voor jouw situatie is. Bekijk hier dan alle koelboxen.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 14053 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Bart, Zoutleeuw

09-07-2020 |

Perfect op tijd

“Levering was perfect op tijd , een echte aanrader.”

10