Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Besparen? Begin met een energiezuinige zwembadpomp

Besparen? Begin met een energiezuinige zwembadpomp

Jeroen

Geschreven door Jeroen

11 Jan 2019

De laatste jaren worden we gelukkig steeds bewuster van onze footprint op aarde. We zijn ons steeds bewuster van het feit dat we ons energieverbruik moeten minderen. Zo zien we de opkomst van LED-verlichting en de stijgende verkopen van elektrische auto's. Allemaal om de wereld een stukje zuiniger en duurzamer te maken uiteraard. En wellicht nog de belangrijkste reden: voor je eigen portemonnee.

Bij het besparen van energie in huis, is het zwembad vaak niet het eerste waar men aan denkt. Een zwembadpomp is echter een van de meest energieslurpende apparaten die je in huis zult tegenkomen. Je zult daarom vast schrikken van het volgende feit:

Het gemiddelde verbruik van een zwembadpomp is bijna net zoveel als 7 koelkasten

7 koelkasten, Als we dat even omrekenen naar je energie-uitgaven, betekent dat een kostenpost van ongeveer €600,00 euro per jaar. En daar moeten we verandering in gaan aanbrengen met de nieuwe energiezuinige zwembadpompen. Of je nou voor de toekomst van de aarde doet, of voor je eigen portemonnee!

Wat is een energiezuinige zwembadpomp?

Een energiezuinige zwembadpomp maakt gebruik van een compleet nieuwe technologie. Waar je huidige zwembadpomp altijd op volle toeren draait, kunnen de nieuwe energiezuinige zwembadpompen zeer langzaam draaien, zodat het energieverbruik en het geluidsniveau spectaculair verlaagd worden. Het is namelijk niet nodig om je huidige zwembadpomp altijd op volle toeren te laten draaien. Deze kracht heb je enkel nodig bij het backwashen, stofzuigen of het doorpompen van het zwembad. In 90% van de tijd is enkel een klein beetje doorstroming in het water vereist.

Hoe werkt een energiezuinige zwembadpomp?

De kracht van een energiezuinige zwembadpomp ligt in het feit dat deze wordt uitgerust met een magneetmotor. Het toerental van een magneetmotor, is volledig variabel in te stellen. Daarmee maakt het gebruik van de affiniteitswet. Zonder in te gaan op alle natuurkundige principes, betekent dat maar een ding: bij een gehalveerd debiet ligt het stroomverbruik 8 keer lager.

Stroomverbruik huidige zwembadpomp

De besparingen van een energiezuinige zwembadpomp kunnen enorm zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van de pomp die je momenteel hebt draaien. Loop eens naar je pomp om te kijken of je het wattage van de pomp kunt aflezen? In onderstaand schema hebben we de meeste gangbare zwembadpompen en situaties meegenomen. In dit schema staat ook opgenomen wat je ongeveer kunt verwachten van een energiezuinige zwembadpomp (IntelliFlo).

Tabel energieverbruik intelliflo zwembadpomp

Overtuigd van een energiezuinige zwembadpomp?

Bij Toppy zijn we verreweg de grootste leverancier van energiezuinige zwembadpompen. Honderden mensen stappen jaarlijks over en samen besparen we ontzettend veel energie. De pompen zijn geschikt voor vrijwel ieder zwembad. Heb je vragen over een van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Klik op de button hieronder om alle variabele zwembadpompen te bekijken.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉