Winkelwagen

 • Home
 • Advies
 • Een Intex zwembad opzetten doe je zo!

Een Intex zwembad opzetten doe je zo!

Intex zwembad gekocht? Dan ligt de verkoeling binnen handbereik. Eerst moet je alleen nog even je Intex zwembad opzetten. Wist je dat dat eigenlijk best leuk is? En als je het meteen goed doet, geeft dat een heerlijk voldaan gevoel. Om latere schade of probleemgevallen te voorkomen, is het belangrijk om tijdens het opzetten de regels uit dit artikel aan te houden. Streef je de onderstaande adviezen na? Dan kun je zo lang mogelijk leuke dingen doen in je Intex zwembad.

Algemene regels opzetten Intex zwembad

 1. Plaats het zwembad op een verharde, vlakke en waterpas ondergrond
 2. Zorg dat het zwembad vrij staat van scherpe voorwerpen
 3. Houd ongeveer 1 meter vrij rondom het zwembad
 4. Zet het zwembad op volgens de handleiding
 5. Plaats de Intex pomp en accessoires naast het zwembad op de grond - onder het waterniveau

Opzetadviezen voor de Intex Easy Set

Het Intex Easy Set zwembad heeft een opblaasbare rand (geen frame). Belangrijk bij deze baden is dat ze op een vlakke ondergrond staan en gevuld worden met voldoende water.

1. Zorg voor een vlakke ondergrond die niet te zacht is

Niet recht staande Intex Easy Set

Is de ondergrond te zacht of niet waterpas, dan gaat het water naar één kant staan. De liner gaat dan rollen. Plaats het bad dus gewoon op een harde, vlakke ondergrond.

Ovaal uitgeslagen Intex Easy Set

Is de ondergrond niet vlak en glad, dan gaat het bad ovaal en niet recht staan. Spreid een grondzeil dan ook altijd volledig en glad uit zonder kreukels.

2. Vul het zwembad met voldoende water

Laag staand Intex Easy Set opzetzwembad

Zit er te weinig water in je zwembad, dan gaat het zwembad lager staan. De afmeting lijkt dan onjuist. Doe simpelweg meer water in het zwembad, zodat de wand helemaal omhoog staat.

Naar binnen staande opblaasring Intex zwembad

Zit er te weinig water in je zwembad, dan blijft de opblaasrand naar binnen staan. In dat geval is de ring aan de binnenkant opgeblazen en het pvc nog niet voldoende uitgerekt. Doe meer water in het zwembad, totdat de ring door de waterdruk omhoog schiet in de juiste positie.

3. Blaas de opblaasrand niet te hard op

Te hard opgeblazen rand Intex zwembad

Warmte zorgt ervoor dat lucht uitzet. Begrijpelijk natuurlijk dat jij je zwembad in de zon hebt staan, maar dit zorgt er voor dat de opblaasrand soms harder is. Dit kan zorgen voor een bult in de opblaasrand. Blaas de ring dus niet te hard op, en laat wat lucht vrij indien nodig.

Opzetadviezen voor de Intex Frame zwembaden

Intex Frame zwembaden hebben een metalen buizenconstructie. Belangrijk bij deze baden is - naast dat ze op een stevige, vlakke ondergrond moeten staan - dat ze gevuld worden met voldoende water en de hoekbuizen vrij kunnen bewegen.

1. Zorg dat er genoeg water in het zwembad zit

Naar binnen gebogen frame Intex zwembad

Zit er te weinig water in het zwembad, dan krijgen het frame en de liner te weinig tegendruk. Het gevolg is dat het frame naar binnen gaat hangen. Als dit het geval is, vul het zwembad dan tot de witte of blauwe rand met water. Dan gaat het frame weer vanzelf naar buiten staan.

2. Sluit de hoekbuizen goed aan

Hoekbuis vast Intex zwembad

Tijdens het opzetten is het belangrijk dat de hoekbuizen niet vast komen te zitten in een aansluitende buis. De hoekbuizen horen vrij te kunnen bewegen, anders wordt het frame naar binnen getrokken. Is dit het geval en staat je bad al? Duw dan de hoekbuis naar binnen tot dat deze vrij schiet. Lukt dit niet? Zet het zwembad dan opnieuw op.

Fiet-review! 18177 klanten hebben al een review achter gelaten!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Filip, Ternat

16-10-2021 |

Perfecte service naverkoop

“Vlotte communicatie en zeer nette afhandeling van fabricagefout toestel , vervangingsonderdeel werd snel nageleverd”

10