Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Opblaasbare kano kopen, waar moet je op letten

Opblaasbare kano kopen, waar moet je op letten

Laura

Geschreven door Laura

08 Feb 2019

Als je een echte liefhebber van kanoën bent, wil je dat natuurlijk het liefste met een eigen kano doen. Een opblaasbare kano is dan echt iets voor jou. Dit komt omdat een opblaasbare kano uitermate geschikt is om prachtige tochten mee te kanoën. De voornaamste redenen hiervoor zijn dat deze goedkoop, makkelijke mee te nemen en bovendien erg veilig zijn. Je moet alleen bij een kano kopen met een aantal zaken rekening houden. Hieronder lees je welke dat zijn.

Hoe groot moet je opblaasbare kano zijn?

Wanneer je een opblaasbare kano gaat kopen moet je jezelf natuurlijk afvragen hoe groot de kano moet zijn. De grote van de kano kan voor verschillende zaken van toepassing zijn. Ten eerste moet je bij een opblaasbare kano kopen rekening houden met het het aantal personen waarmee je wilt gaan kanoën. Zo heb je opblaasbare kano’s voor 1, 2 of 3 personen. Als je er dus van houdt om in je eentje te gaan kanoën is het niet perse nodig om een grote kano te kopen. Doe je dit graag met meerdere mensen dan is het verstandig om wel een grotere kano te kopen. Deze zijn dus ook meer geschikt voor bijvoorbeeld vrienden en gezinnen.

Ten tweede is de grootte van de kano ook belangrijk voor het aantal spullen dat je wil meenemen. Als jij vaak langere tochten maakt, is het slim om wat meer spullen mee te nemen voor onderweg. Hierbij kun je denken aan eten, drinken en een koelbox bijvoorbeeld. Daardoor is het dus verstandig om ook een grotere kano te kopen als je wat langere afstanden aflegt.

Welk type water wil je gaan bevaren?

Bij een kano kopen is het erg belangrijk om te kijken op welk type water je wilt gaan kanoën. Een opblaasbare kano is namelijk niet geschikt voor alle type wateren maar is vooral geschikt voor het verkennen van rustige rivieren en meren. De meeste zijn namelijk niet stevig genoeg om de wat wildere wateren te gaan bevaren. Ook kunnen ze door het lichte gewicht niet goed tegen harde wind. Een opblaasbare kano is dus niet geschikt om onder zware weersomstandigheden mee te gaan kanoën.

Twijfel je nog om een opblaasbare kano te kopen? Dat is niet nodig! Een opblaasbare kano heeft namelijk vele voordelen. Wil je weten wat deze voordelen zijn? Lees dan: Een opblaasbare kano; wat zijn de voordelen?

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉