Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Ontdek de mooiste vaarroutes van Nederland

Ontdek de mooiste vaarroutes van Nederland

Nederland is een echt waterland, aan rivieren en meren is er dan ook geen gebrek. Stap in je opblaasbare rubberboot of kajak en geniet van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Van relaxte tochtjes over rivieren en meren tot ruige tochten langs de kust. Hieronder hebben wij een aantal mooie locaties opgesteld, die je zeker eens gezien moet hebben.

biesbosch

1. Biesbosch - Brabant

Nationaal park de Biesbosch ervaar je het beste vanuit je kajak of boot op het water. Vaar langs de wilgenbossen, groene oevers en ontdek de kronkelende kreekjes en rivieren met je opblaasbare boot of kajak. Je kunt de Biesbosch op verschillende punten binnenvaren. Dit kan via het Hollandse Diep, de Amer, de Nieuwe Merwede en de Beneden Merwede. Echter zijn er ook erg veel aanlegplekken in het Biesbosch zelf. Hierdoor kun je heel gemakkelijk jouw opblaasbare kajak/boot opblazen, zodat je meteen midden in het natuurgebied begint met varen. Let op, de Biesbosch is een groot gebied met getijdenverschil, dus houd rekening met ondiepten en stromingen.

veerse meer

2. Veerse Meer - Zeeland

Zeeland is een van onze meest waterrijke provincies, tijd om dit te gaan verkennen. Zeeland biedt veel verschillende vaarroutes, echter kan het varen in Zeeland soms wat zwaar zijn. Dit door de harde wind en de stromingen. In dit geval is het Veerse Meer de perfecte uitkomst. Het Veerse Meer is een prachtig watersportgebied, voor zowel het kajakken, supboarden als voor varen met een opblaasbare rubberboot. Het Veerse Meer biedt mooie dorpjes, leuke havens en veel ankerplaatsen. Dit allemaal maakt het Veerse Meer tot een gezellig druk vaarwater. Een echte aanrader is om richting het dorp Veere te varen. Veere is rijk aan historie, gezelligheid en met de prachtige oude gevels, zeker de moeite waard om eens aan te meren.

grachten utrecht

3. De grachten van Utrecht

Utrecht staat bekend om haar mooie grachten. Zijn de temperaturen hoog en schijnt de zon lekker? Tijd om de vaarroutes van Utrecht eens per boot te verkennen. Utrecht is voorzien van een heleboel grachten waar jij met jouw sup board, kajak of opblaasbare rubberboot wel even zoet mee bent. Geniet van het bruisende Utrecht en ontdek de talloze gezellige restaurantjes en horecagelegenheden. Leg je boot even aan de kant en geniet van het heerlijk eten en drinken aan de waterkant.

Hopelijk hebben wij je door middel van deze blog voorzien van een portie nodige inspiratie, tijd om je opblaasbare rubberboot, kajak of sup board weer voor de dag te halen en te genieten van de diverse vaarroutes, veel vaarplezier!

Onafhankelijk gekeurd op basis van 13131 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Koen, Geetbets

27-05-2020 |

Super nog snel gekregen ondanks de corona tyd super toppy

“Super”

10