Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • De beste momenten om je vijverstofzuiger te gebruiken

De beste momenten om je vijverstofzuiger te gebruiken

Eric

Geschreven door Eric

01 Feb 2019

Je gebruikt een vijverstofzuiger natuurlijk als je merkt dat er teveel vervuiling in je vijver is. Zeker als je te maken hebt met slib op de bodem of draadalgen. Toch is het niet raadzaam om het schoonmaken met een vijverstofzuiger te vaak uit te voeren. Waarom je dit eigenlijk niet te vaak wilt doen en wanneer we het wel aanraden om te doen leggen we je graag uit in dit artikel. Dan kun je snel weer genieten van een gezonde vijver met helder water.

Wat veroorzaakt vervuiling?

Het vuil in de vijver komt zowel van vissen en planten in de vijver als door invloeden van buitenaf. Deze vervuiling kun je moeilijk tegengaan, ook al heb je een uitstekend werkend vijverfilter, een afdeknet en gebruik je een skimmer om oppervlaktevuil op te vangen. Natuurlijk zorgen die factoren voor een betere leefomgeving en een gezond en helder vijverwater, maar toch krijg je altijd te maken met vuil dat zich ophoopt op de bodem als slib. Dit slib is vervolgens weer een voedingsbodem voor draadalgen, die het aanzicht van je vijver er niet mooier op maken. Ook voor het leven in je vijver is dit schadelijk. Wil je dit zo goed mogelijk aanpakken? Dan gebruik je hiervoor een vijverstofzuiger.

Wanneer verricht je het onderhoud?

Het schoonmaken van je vijver met een stofzuiger doe je idealiter tweemaal per jaar, namelijk in het voor- en najaar. Dan is er vaak het nodige schoonmaakwerk te verrichten aan de vijver doordat het vuil zich heeft opgehoopt. Je maakt de vijver eenvoudig weer schoon met een vijverstofzuiger, zodat je er weer een volledige zomer of winter van kunt genieten.

Kan ik het onderhoud vaker uitvoeren?

Het vaker uitvoeren van dit onderhoud raden we je af. Het verrichten van het schoonmaakwerk met een stofzuiger zorgt namelijk ook voor onrust in de vijver en stress bij je vissen. Dit wil je zoveel mogelijk voorkomen, zeker in een winterperiode wanneer vissen de rust echt nodig hebben. Teveel stress kan hele vervelende gevolgen hebben en zelfs leiden tot vissterfte.

Het schoonmaken van de vijver is met een speciale stofzuiger voor je vijver een hele eenvoudige klus. Voer je dit op het juiste moment uit dan kun je snel weer genieten van een heldere en schone vijver.
Bekijk hier onze vijverstofzuiger test

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12080 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Liesbeth, Soest

16-11-2019 |

Dikke 10!

“Geweldige service!! Nadat het gekochte artikel erg tegenviel, wilde ik het terugzenden. Na de retourprocedure te hebben gevolgd, kreeg ik het betaalde bedrag terug zonder het artik . . . ”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉