Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Zo plaats je een vijverfilter bij je vijver

Zo plaats je een vijverfilter bij je vijver

Eric

Geschreven door Eric

30 Jan 2019

Er zijn verschillende vijverfilters waarmee je ook voor verschillende manieren van plaatsing kunt kiezen. Zo pas je het vijverfilter precies aan jouw situatie aan. Ook niet onbelangrijk dat je het vijverfilter zo neer zet dat je hem makkelijk uit het zicht kunt plaatsen. Een grote bak vlakbij je vijver is natuurlijk niet de meest mooie oplossing. Er zijn verschillende manieren van plaatsing mogelijk; bovengrondse plaatsing, gravitaire plaatsing en deels ingegraven. Ook kan het vijverfilter plaatsen in de vijver een heel interessante optie zijn voor de kleinere vijver.

bovengrondse plaatsing

Bovengrondse plaatsing

De makkelijkste manier van plaatsing is bovengronds aan de rand van je vijver, wat je bijvoorbeeld doet met een doorstroomfilter. Dit vijverfilter heeft vervolgens een vrije uitstroom in de vijver. Een nadeel hiervan is dat je het apparaat daardoor wel snel in het zicht hebt staan. Bij een bovengrondse plaatsing zorgt de pomp voor de toevoer van water naar het vijverfilter. Door de pomp en de uitstroom van het filter zo ver mogelijk uit elkaar te plaatsen, wordt de volledige inhoud van je vijver gefilterd.

bovengrondse plaatsing

Gravitaire plaatsing

Een vijverfilter dat je gravitair plaatst maakt gebruik van de zwaartekracht. Een gravitaire plaatsing zien we vaak in combinatie met een meerkamerfilter. De pomp komt in deze situatie na het filter om het water uit het filter terug te leiden naar de vijver. Deze opstelling kost minder energie en maakt het makkelijker om de techniek uit het zicht te plaatsen. Dit vergt echter wel wat meer voorbereiding als je de vijver aan gaat leggen.

bovengrondse plaatsing

Deels ingegraven

Een drukfilter kun je deels ingraven bij de vijver. Een deels ingegraven filter heeft als voordeel dat je deze makkelijker kunt wegwerken bij de vijver. Ook geeft een drukfilter je de mogelijkheid om daarna het water naar een hoger niveau te verplaatsen, bijvoorbeeld voor een beekloop of waterval.

Vijverfilter plaatsen in de vijver

Vijverfilter plaatsen in de vijver

Met name voor de kleine vijver biedt plaatsing van het vijverfilter in de vijver uitkomst, deze filters hebben namelijk een lagere capaciteit. Hierin zijn twee verschillende opties, een drijvend vijverfilter of een onderwaterfilter. Een drijvend filter drijft aan het oppervlak en heeft een speelse uitstroom via een fontein. Een onderwaterfilter plaats je op de bodem van de vijver en beschikt eveneens over een fontein. Een leuke oplossing om een sfeerelement aan je vijver toe te voegen en die bovendien plug-and-play werkt.
Lees hier meer over een vijverfilter voor een kleine vijver

Kies voor de plaatsing die past bij de mogelijkheden van jouw vijver. Bij een kleinere vijver komt het vaak neer op een plaatsing in de vijver of deels ingegraven. Heb je meerdere eisen aan en hogere verwachtingen van je filtersysteem, dan kom je vaker uit bij een filter dat je bovengronds plaatst of gravitair.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉