Winkelwagen

Winterkamperen; Hoe overleef ik de kou?

Nick

Geschreven door Nick

29 Jan 2019

Niet alleen in de zomer is het leuk om te kamperen, winterkamperen is ook een geweldige ervaring. Het enige wat je misschien tegenhoudt om dat te doen is natuurlijk het koude weer. Wij helpen jou hierbij met een aantal zeer nuttige tips, zodat je het niet meer koud hebt tijdens het winterkamperen.

Lakenzak

Een lakenzak is zeker een aanrader tijdens het winterkamperen. Je kunt deze namelijk in je slaapzak doen waardoor je extra isolatie waarde aan je slaapzak toevoegt. Hierdoor heb je het een stuk warmer dan dat je alleen in een slaapzak ligt, wat zorgt voor een heerlijke nachtrust.

De ideale lakenzak voor het winterkamperen

lakenzak

Een prijsvriendelijke variant binnen deze productgroep is de Cocoon Lakenzak Egyptisch Katoen Mummymodel - Khaki. Dit model voelt heerlijk zacht aan de huid en heeft een redelijk lange levensduur. De grootste voordelen van deze lakenzak zijn dat hij fijn aan de huid voelt en dat hij duurzaam is.

De lakenzak voor de extreem koude nachten

lakenzak

Als je echt opzoek bent naar een lakenzak die veel warmte aan je slaapzak toevoegt kun je voor de Cocoon lakenzak Merino wol - Mummymodel kiezen. Deze is een stuk duurder maar kan maarliefst 7°c aan isolatiewaarde aan je slaapzak toevoegen. De grootste voordelen van deze lakenzak zijn dat hij goed warmte vasthoudt, vochtregulerend is en een ademende stof heeft.

Winterslaapzak

Als je geen interesse hebt in een lakenzak kun je ook kiezen voor een winterslaapzak. Dit zijn speciale slaapzakken die geschikt zijn om te overnachten in de koude temperaturen, ideaal dus voor tijdens het winterkamperen. Hetgeen wat deze slaapzakken zo warm maakt is het feit dat ze voorzien zijn van een warme (dons)vulling in combinatie met een hoge isolatiewaarde. Hierdoor heb je ook een comfortabele nachtrust tijdens de koude nachten.

De ideale winterslaapzak voor het winterkamperen

winterslaapzak

Een niet al te dure variant van een winterslaapzak is de Nomad Triple-S L Slaapzak - Groen. Deze slaapzak biedt een comforttemperatuur van tussen de -2°C tot +12°C voor de vrouwen en de -6°C tot +8°C voor de mannen. Ideaal dus voor de koude nachten. Andere voordelen van deze slaapzak zijn dat hij een koppelbare capuchon heeft en dat hij ook in de zomer kan worden gebruikt door de zomer- en winterzijde

De winterslaapzak voor de extreem koude nachten

winterslaapzak

Wanneer je de extreme kou op gaat zoeken is het verstandig om een iets duurder model te pakken. Deze zijn daar namelijk beter tegen bestand dan de goedkopere modellen. De Vaude Säntis 1200 SYN - Mummymodel bijvoorbeeld heeft een comforttemperatuur van -2°C maar heeft een extreme temperatuur van maarliefst -27°C. Buiten dit kun je je gemakkelijk bewegen door de stretchzone bij de knieën, zijn er arm openingen zodat je bijvoorbeeld een boek kunt lezen en zit er een anatomisch gevormde capuchon aan wat de warmte goed vasthoudt.

Kampeer luchtbed

Vaak als je op een normaal luchtbed ligt heb je last van een koude ondergrond waardoor je het automatisch een stuk kouder krijgt. Natuurlijk komt dit niet voor tijdens de zomer, maar tijdens het winterkamperen is dit natuurlijk wel van toepassing. Een hoog luchtbed is daarom het ideale luchtbed om te kamperen. Hiermee lig je namelijk op dezelfde hoogte als een normaal bed waardoor je geen last meer hebt van een koude ondergrond.

Het beste kampeer luchtbed voor winterkamperen

kampeer luchtbed

Als je op zoek bent naar een kampeer luchtbed die je niet intensief gaat gebruiken en makkelijk is mee te nemen, is de Intex Pillow Rest Raised Luchtbed - Eenpersoons een uitstekende optie. Met dit luchtbed lig je 42cm van de grond af en lig je extra comfortabel door de “Flock” bovenkant. Ook zit er een ingebouwd kussen in waardoor je geen extra kussen mee hoeft te nemen.

Het hoog luchtbed dat zorgt voor extra luxe tijdens het winterkamperen

luchtbed

Voor een luxere variant die meer comfort biedt is de Intex Supreme Air Flow Luchtbed - Eenpersoons een optie. Met dit luchtbed lig je 51cm van de grond af. Het luchtbed heeft een dubbellaagse constructie wat extra stevigheid en comfort geeft. Door de sterke extra zachte Veletaire "flock” toplaag doet het luchtbed zeker niet onder voor een echt matras. Ten slotte is het luchtbed erg sterk en gaat hij lang mee vanwege Dura Beam. Ga comfortabel op pad en kies voor een comfortabel en hoog luchtbed om te kamperen.

Slaapmat

Is een luchtbed te veel werk voor jou, ga dan voor een slaapmat. Je verliest de meeste warmte via je rug, daarom is een goed isolerende slaapmat een must als je in de winter gaat kamperen. Hoe goed een slaapmat isoleert is te zien aan de R-waarde. Wat de R-waarde precies inhoudt kun je hier lezen.

Het beste slaapmat voor winterkamperen

slaapmat

Zeg maar hallo tegen winterkamperen met deze topper! De Vaude Dream 7.5 L slaapmat heeft een R-waarde van 5.8 wat wil zeggen dat hij perfect is voor temperaturen tot - 17 graden. De Vaude slaapmat is 7,5 cm hoog waardoor hij net als een matras aanvoelt. Voor de milieubewuste mensen onder ons valt deze slaapmat al helemaal in de smaak. Hij beschikt namelijk het Green Shape label, dit houdt in dat de slaapmat is geproduceerd van duurzame materialen en deze in de toekomst afgebroken kunnen worden.

De slaapmat geschikt voor de Noordpool

extreem slaapmat

Ben jij een echte wereldreiziger en staat de Noordpool hoog op je lijstje maar kijk je op tegen de kou? Met de Nomad Dreamzone XW 10.0 slaapmat heb je in ieder geval een goede basis. Met een R-waarde van 11.0 kun jij temperaturen tot - 61 graden aan. Dus pak je een goede slaapzak, lakenzak en deze slaapmat en ga op avontuur richting de koudste plekken op de wereld.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12133 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Lud Ronkes , Dinteloord

25-01-2020 |

Service perfect ....dikke 10

“De bestelling aquaforte lucht pomp ap-80,voldoet helemaal aan de gegevens met betrekking tot de stilte van de pomp ..... geweldige pomp. Dikke 10. En een geweldige pluim voor Topp . . . ”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉