Winkelwagen

Welke lakenzak past bij jou?

Elke lakenzak heeft het doel om jou te voorzien van een goede nachtrust. Echter heb je heel veel verschillende soorten lakenzakken van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en is geschikt voor bepaalde omstandigheden. Hieronder zetten wij alle omstandigheden voor jou op een rijtje, zodat jij de lakenzak vindt, die volledig op jouw wensen aansluit.

Koude omstandigheden

Slaap je in koude omstandigheden? Dan raden wij je aan om een lakenzak van Merino wol in je slaapzak te stoppen. Merino schapen leveren zeer fijne, niet-jeukende, hoogwaardige wol. De lakenzakken van Merino wol voelen zeer zacht aan en zijn licht van gewicht. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ze maar liefst 7°C warmte toevoegen aan je slaapzak. Zo hoef je niet bang te zijn, dat je ‘s nachts wakker wordt van de kou.

Warme omstandigheden

Ga je overnachten in warme omstandigheden? Dan begrijpen wij heel goed dat een slaapzak veel te warm is. Ruil je slaapzak in dit geval om voor een lakenzak en je zal heerlijk kunnen slapen. Welke lakenzak past nou het beste bij deze warme zomerse nachten? Wij raden je aan om te kijken bij de katoenen lakenzakken.

Lakenzak katoen

Een katoenen lakenzak staat bekend om zijn goede vochtopname. Daarnaast is katoen een super sterk vezel, waardoor de katoenen lakenzakken erg lang meegaan. Echter zijn de katoenen lakenzakken ten opzichte van de andere lakenzakken, relatief zwaar. Wil je een lakenzak van katoen, maar die toch een tikkeltje lichter is? Neem dan eens een kijkje bij de lakenzakken van polykatoen of bij de lakenzakken van Egyptisch katoen. Deze materialen voelen ook nog eens een stukje prettiger aan en drogen sneller ten opzichte van de katoenen lakenzak.

Vochtige omstandigheden

Ben jij een echte avonturier en ga je overnachten in het tropisch regenwoud? Dan zal het hoogstwaarschijnlijk een warme, klamme nacht worden. Dit komt doordat het in het regenwoud altijd warm en vochtig is. Laat je slaapzak in dit geval liggen en ga voor een lakenzak van polyester. Een polyester lakenzak neemt geen vocht op, maar stuurt het als het ware naar buiten, waardoor het vocht weer kan verdampen. Hierdoor zal je veel minder last hebben van de vochtige omstandigheden.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 13964 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Mer, Haaren

03-07-2020 |

Zeer goede service

“Spullen voor zwembad besteld Erg snel geleverd Helaas was er onderweg iets misgegaan waardoor de doos iets open was gegaan en er strips voor de Watertestset ontbraken Op mijn ma . . . ”

10