Winkelwagen

Voordelen lakenzak

Bart

Geschreven door Bart

24 Jan 2019

Een lakenzak is een product dat nog lang niet iedereen kent, wat eigenlijk erg jammer is. Een lakenzak zorgt er namelijk voor dat jouw overnachting een stuk aangenamer wordt. Of je nu op de camping of in een hostel overnacht, in warme of in koude omstandigheden. Een lakenzak zal jou gegarandeerd een heerlijke nachtrust bezorgen. In deze blog zetten wij alle voordelen voor jou op een rijtje.

Voordelen van een lakenzak:

1. Voegt warmte toe

Slaap je in koude omstandigheden? En heb je het nog steeds koud wanneer je in je slaapzak ligt? Dan kan een lakenzak voor jou de uitkomst zijn. Stop een lakenzak in je slaapzak. Dit zorgt ervoor dat er extra warmte aan je slaapzak wordt toegevoegd. Dit kan variëren van zo’n 2°C tot ongeveer 7°C. Hoeveel extra warmte er toegevoegd wordt, hangt af van het materiaal van de lakenzak. Een lakenzak van Merino wol voegt bijvoorbeeld meer warmte toe, dan een zijden lakenzak. Dankzij de extra warmte die de lakenzak met zich meeneemt, zul jij desondanks de kou, toch lekker slapen.

2. Minder was

Wanneer je heel de vakantie in je slaapzak hebt geslapen, begrijpen wij heel goed dat je deze uit wilt wassen. Echter is dit best wel een karweitje, waar mensen aardig tegen op kunnen zien. Dankzij een lakenzak hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken. Wanneer je de hele vakantie in een lakenzak hebt gelegen, hoef je deze dus alleen maar uit te wassen. Groot voordeel, want het uitwassen van een lakenzak gaat stukken handiger, dan het uitwassen van een slaapzak. Daarnaast droogt de lakenzak ook nog eens sneller.

lakenzak

3. Lakenzak als slaapzak

Herinner je je nog? Die oh zo warme zomernachten, waarin je slaapzak eigenlijk veel te warm is? Maar je ook niet zonder deken wilt slapen? In dit geval is een lakenzak de ideale oplossing. Leg je slaapzak aan de kant en ga in de lakenzak liggen. De lakenzak geeft je wel bedekking en een klein beetje warmte, maar is niet zo warm als een slaapzak. Geloof ons, jij zal heerlijk kunnen slapen.

4. Hygiëne

Ben je een fanatieke backpacker? Dan weet je net als ons, dat alle hostels helaas niet altijd even schoon zijn. Onder de wol kruipen is heerlijk, maar als het beddengoed niet zo fris is, zal je veel minder comfortabel kunnen slapen. Kruip in dit geval in je schone lakenzak en doe de dekens daar weer overheen. Zo kun je toch met een fijn gevoel gaan slapen, waar jouw overnachting een stuk aangenamer van wordt.

Bekijk hier alle lakenzakken
Onafhankelijk gekeurd op basis van 12081 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Liesbeth, Soest

16-11-2019 |

Dikke 10!

“Geweldige service!! Nadat het gekochte artikel erg tegenviel, wilde ik het terugzenden. Na de retourprocedure te hebben gevolgd, kreeg ik het betaalde bedrag terug zonder het artik . . . ”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉