Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • De meest voorkomende problemen bij een elektrische buitenboordmotor

De meest voorkomende problemen bij een elektrische buitenboordmotor

Bart

Geschreven door Bart

21 Jan 2019

Dankzij een elektrische buitenboordmotor kun je heerlijk genieten van het water, de zon en de rust. Een elektrische buitenboordmotor zorgt dan ook voor veel plezier. Echter zijn er enkele dingen die men over het hoofd kan zien, waardoor er enkele problemen zouden kunnen ontstaan. Hieronder vertellen wij je hoe deze problemen ontstaan en hoe jij ze heel eenvoudig kunt voorkomen of oplossen. Op deze manier ben je altijd overal op voorbereid.

1. Standenschakelaar/printplaat doorgebrand

Een elektrische buitenboordmotor is niet gemaakt om constant op vol gas te kunnen varen. Doe je dit wel? Dan kan de standenschakelaar/printplaat oververhit raken, met het gevolg dat deze door brand. Dit willen we natuurlijk niet hebben. Daarom raden wij je aan om tot zo’n 75% van het totale vermogen te varen. Zo voorkom je dat je standenschakelaar/printplaat door brandt en kun je blijven genieten van je buitenboordmotor. Tevens is dit ook nog eens beter voor je accu.

2. Water in het ankerhuis

De propellor van je elektrische buitenboordmotor zit door middel van een schroefas gemonteerd aan het ankerhuis. Tijdens een vaartocht kan er zonder dat je erg in hebt, visdraad rondom de as komen te zitten. Blijf je met dit visdraad in je as rondvaren? Dan is het mogelijk dat de schroefas keerring in brand. Controleer daarom altijd na het varen de as op visdraad. Dit doe je heel eenvoudig door de schroef te demonteren. Zo weet je altijd zeker dat je het eventuele visdraad op tijd verwijderd hebt.

3. Trillende motor

Wanneer je aan het varen bent kan het voorkomen dat de propellor van je elektrische buitenboordmotor een hard voorwerp raakt. Dit kan ervoor zorgen dat er onbalans in de propellor ontstaat, waardoor je motor gaat trillen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig kun je je oude propellor heel eenvoudig vervangen voor een nieuwe. Zo kun je weer in alle rust gebruik maken van je elektrische buitenboordmotor.

Hopelijk helpen deze tips je verder en is je elektrische buitenboordmotor in een mum van tijd weer klaar voor gebruik.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12151 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Jeroen, 's-Hertogenbosch

17-02-2020 |

Zeer snel en netjes geleverd.

“Product(en) zeer snel en netjes geleverd. We hadden iets verkeerd besteld, maar het was helemaal geen probleem om het (kosteloos) te retouren. De dag erna was de goede bestelling a . . . ”

10