Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Backpack inpakken; hoe doe je dat zo efficiënt mogelijk?

Backpack inpakken; hoe doe je dat zo efficiënt mogelijk?

Er staat een mooie reis op je planning, de vliegtickets zijn geboekt, je hebt jouw perfecte backpack gevonden, tijd om in te pakken! Maar hoe pak je nou je backpack zo efficiënt mogelijk in? Op deze pagina vind je een hoop tips die je zullen helpen bij het inpakken van jouw backpack.

Indeling backpack

backpack indeling

Wanneer je gaat backpacken neem je een hoop spullen mee. Het is belangrijk dat je de indeling van de backpack goed benut, aangezien je op deze manier rugklachten gaat voorkomen. Een backpack bestaat uit veel verschillende vakken, wat niet voor niks is. Je stopt je zware spullen namelijk op een andere plek dan lichte spullen. En spullen die je snel bijdehand wilt hebben berg je ook weer ergens anders op.

Ondervak backpack inpakken

Onderin je backpack kun je het beste lichte spullen kwijt, denk hierbij aan een slaapzak of aan schoenen. Leg je zware spullen onderin? Dan zul je heel erg het gevoel krijgen dat de rugzak als het ware aan je rug ‘trekt’. Met het gevolg dat je minder stabiel kunt staan, wat we natuurlijk willen voorkomen.

Hoofdvak backpack inpakken

Voor het meeste draagcomfort raden wij je aan om je zware en medium zware spullen in het hoofdvak op te bergen. Zorg ervoor dat de zware spullen, zoals een tent en drinkflessen dicht bij de rugpand zitten. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de backpack dicht tegen je rug, boven de heup en onder de schouders. Hierdoor kun je met de backpack op je rug nog steeds stabiel staan.

Bovenvak backpack inpakken

Net als bij het ondervak is het belangrijk dat je bovenin lichte spullen legt. Denk hierbij aan spullen die je graag bijdehand wilt hebben of spullen die je vaak nodig hebt. Op deze manier hoef je niet je hele tas door te spitten totdat je bijvoorbeeld je paspoort hebt gevonden.

Wat extra handige tips & tricks

Ga je je backpack inpakken? Dan is het belangrijk dat je niet zomaar gaat inpakken, maar dat je gaat let op de volgorde. Wordt het de komende dagen heel warm, met wat regen? Stop je dikke truien onderin en zorg dat bovenin je regenjas te vinden is. Ook raden wij je aan om tijdens het inpakken alle ruimte te benutten, maar dan ook echt allemaal. Neem je schoenen mee in je backpack? Stop dan je sokken en/of ondergoed gewoon in je schoenen. Wil je nog meer ruimte besparen? Dan is het slim om je kleren op te rollen in plaats van op te vouwen. Hierdoor kun je meer meenemen én voorkom je kreukels in je kleren (win-win situatie).

Om te zorgen dat je niks vergeet op je reis hebben we een handige checklist samengesteld, de ultieme paklijst voor het backpacken.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 14003 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Griet, Amersfoort

05-07-2020 |

Eerste levering was iets mee mis. Na een mailtje werd er de volgende dag een perfect product gelever

“Toppy is inderdaad toppy! Ph- granulaat gekocht. Om de een of andere reden was blijkbaar de emmer opengegaan. Deel van de inhoud er uit gelekt. Een (vriendelijk) mailtje aan gewijd . . . ”

10