Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Hydraulische zwembadreiniger kiezen in 5 stappen

Hydraulische zwembadreiniger kiezen in 5 stappen

Ben je op zoek naar een hydraulische zwembadreiniger om je zwembad mee te stofzuigen? Hier helpen we je kiezen. We leggen kort en duidelijk uit welke stappen je moet nemen om de juiste keuze te maken. Let erop dat een hydraulische reiniger altijd op je filterinstalatie moet worden aangesloten en de zuigkracht afhankelijk is van de zwembadpomp.

1. Bodem, of bodem én wand?

De meeste hydraulische reinigers maken alleen de bodem schoon. In principe is dat ook voldoende. De wanden worden namelijk minder snel vies, omdat het meeste vuil naar de bodem zakt. Er zijn echter enkele topmodellen die de wel de wand op kunnen kruipen om deze schoon te maken. Je komt dan uit bij de Zodiac MX8 of MX9.

2. Minimaal benodigde pompcapaciteit

Een hydraulische reiniger werkt op de kracht van de zwembadpomp. Dat maakt de zuigkracht van je hydraulische reiniger dus afhankelijk van de kracht van je zwembadpomp. We geven daarom bij iedere hydraulische reiniger een advies over de minimale pompcapaciteit die de zwembadpomp moet beschikken voor een goed schoonmaakresultaat. De minimale pompcapaciteit wordt weergegeven in kuubs per uur (1m3 = 1000 liter). Heb je een zwembadpomp met een hogere capaciteit dan de minimaal benodigde pompcapaciteit? Geen probleem, dat komt de zuigkracht alleen maar ten goede.

3. Schoonmaakroute

Een hydraulische reiniger kan een slimme of willekeurige schoonmaakroute hebben. Dit is afhankelijk van de ingebouwde techniek. Een zwembadreiniger met een slimme schoonmaakroute weet welke plekjes van het bad hij al heeft gehad. Hierdoor weet je zeker dat de reiniger alle plekjes meeneemt. Een zwembadreiniger met een willekeurige schoonmaakroute onthoudt niet waar hij al is geweest. Afhankelijk van hoe lang je de reiniger zijn werk laat doen, kan het dus zijn dat hij plekjes dubbel doet of overslaat.

4. Met of zonder filter?

In de meeste hydraulische reinigers zit standaard geen filter ingebouwd. Wanneer er wel een ingebouwde filter in de zwembadstofzuiger zit, wordt al het vuil door de reiniger zelf opgevangen. Hiermee belast je de pomp- en filterinstallatie dus minder. Heb je een hydraulische reiniger zonder ingebouwd filter op het oog? - En die kans is groot. - Dan raden we je aan een extern voorfilter bij te bestellen en te installeren. Behalve dat je de pomp- en filterinstallatie minder belast, is een voorfilter (al dan niet ingebouwd) veel gemakkelijker schoon te maken.

5. Slanglengte

De meeste hydraulische reinigers worden geleverd met slang. Kijk hierbij even naar de lengte. Hoe langer de slang is, hoe groter het bereik is van dit product. Kijk, om te bepalen hoe lang de slang moet zijn, ook even waar de aansluiting in je zwembad zit, zodat je zeker weet dat je overal bij kunt. Lijkt de meegeleverde slang te kort te zijn? Dan kun je een langere slang bijbestellen.

Tot slot: kwaliteit

Het kan natuurlijk zijn dat - na bovenstaande stappen doorlopen te hebben - er nog steeds verschillende modellen overblijven waar je uit kunt kiezen. Dan raden we aan niet meteen te keizen voor een aansprekend design, maar ook even naar de kwaliteit te kijken. We hebben namelijk, naar ervaring, alle hydraulische reinigers onderverdeeld in 3 kwaliteitscategorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Vanzelfsprekend zul je van een topklassemodel langer plezier hebben dan van een basisklasse model. Onder basisklasse vallen de instapmodellen, en onder midden- en topklasse vallen de modellen voor lange termijn. Doe er je voordeel mee.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 14008 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Ria , Raalte

06-07-2020 |

netjes

“Mooi op tijd, goed verpakt”

9