Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Wat je moet weten over een waterdichte rugzak

Wat je moet weten over een waterdichte rugzak

Bart

Geschreven door Bart

11 Jan 2019

Een waterdichte rugzak is de uitkomst. Dankzij een waterdichte rugzak hoef jij je geen zorgen te maken dat alle spullen in je tas tijdens een regenbui nat zullen worden. Ideaal tijdens watersporten, op reis of tijdens het dagelijkse gebruik in ons regenachtige Nederland.

Volledig waterdichte rugzak?

De waterdichtheid van het materiaal wordt weergegeven in mm. Het aantal mm ontstaat door een meting door middel van een waterkolom. Een waterkolom is eigenlijk een buis dat op het materiaal wordt geplaatst. In deze kolom wordt water gegoten, vervolgens wordt gekeken bij welke hoeveelheid water het materiaal doorlekt. Bij een waterkolom van 3.000 mm wil zeggen dat het materiaal pas lekt wanneer het onder druk staat van 3 meter water. Hoe hoger het getal, hoe hoger de waterdichtheid van de rugzak en hoe langer het duurt voordat de tas doorlekt.

Volledig waterdichte rugzak?

0 mm: Waterafstotende rugzak

0 - 1000mm: Rugzak niet waterdicht

1000 - 5000mm: Rugzak bestemd tegen regen, maar niet bestand tegen enige vorm van druk. Ga je een tijdje zitten op een nat oppervlak? Dan zal de rugzak wel doorlekken

0 - 15000 mm: Waterdichte rugzak in de regen en bestand tegen vele vormen van druk

Kenmerken waterdichte rugzak

Veel tassen zijn waterafstotend, maar niet volledig waterdicht. Dit komt doordat deze tassen gesloten worden met een rits. Een ritssluiting is echter nooit volledig waterdicht. Hoe kan het zijn dat een waterdichte rugzak dan wel volledig waterdicht is? Laten we beginnen bij de ritssluiting. En volledig waterdichte rugtas heeft geen ritssluiting, maar rol je aan de bovenkant een aantal keren op. Hierdoor kan er geen water door de bovenkant naar binnen komen. Vervolgens zijn alle naden van een waterdichte rugtas als het ware getapte, waardoor ook hier geen water naar binnen kan. Al met al krijg je een volledig waterdichte tas en zullen jouw spullen tijdens de hardste hoosbui nog steeds droog zijn.

Rugzak niet volledig waterdicht?

Wanneer je rugzak niet waterdicht is en je in een regenbui beland, zijn al je spullen helemaal doorweekt. Ben je zo gehecht aan je fijne tas en wil je geen nieuwe waterdichte rugzak? Dan raden wij je aan om een regenhoes aan te schaffen. Een regenhoes kun je heel gemakkelijk om je tas doen en zorgt ervoor dat je tas in de heftigste stortbuien droog zal blijven. Nieuwsgierig naar alle waterdichte rugzakken?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina waterdichte rugzakken.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12081 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Liesbeth, Soest

16-11-2019 |

Dikke 10!

“Geweldige service!! Nadat het gekochte artikel erg tegenviel, wilde ik het terugzenden. Na de retourprocedure te hebben gevolgd, kreeg ik het betaalde bedrag terug zonder het artik . . . ”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉