Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • De beste manieren om je hangmat op te hangen

De beste manieren om je hangmat op te hangen

Bart

Geschreven door Bart

11 Jan 2019

De zon schijnt, de temperaturen zijn hoog, tijd om de hangmat uit de kast te halen. Heerlijk luieren in je hangmat en genieten van het lekkere weer. Klinkt als muziek in de oren toch? Maar hoe hang je nou precies je hangmat op? Gebruik je een hangmat standaard? Of wil je juist een ophangsysteem? En welk hangmat ophangsysteem past dan bij jou? Dat lees je in deze blog.

Hangmat standaard

Wanneer je je hangmat wilt ophangen begint de zoektocht naar een geschikte plek, denk hierbij aan twee bomen of palen. Deze zoektocht is vaak best wel moeilijk. Dankzij een hangmat standaard hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken. Een hangmat standaard wordt niet automatisch meegeleverd met een hangmat, maar is wel zeker aan te raden. Dankzij een hangmat standaard kun jij jouw hangmat ophangen waar je maar wilt en ben je vrij om je hangmat overal naartoe te verplaatsen. Ben je na een dag zonnen toe aan wat schaduw? Je verplaatst je hangmat met standaard heel eenvoudig naar een plekje met schaduw.

Hangmat ophangsysteem

hangmat ophangsysteem

Je hangmat ophangen door middel van touwen en haken is een hele bekende manier. Wanneer je met een reishangmat gaat rondtrekken door de natuur is zo’n hangmat ophangsysteem een echte aanrader. Zo’n bevestigingsset voor je hangmat bestaat uit stevige touwen met haken, waardoor jij heel eenvoudig je hangmat kunt ophangen. Wil jij je reishangmat ophangen? Hang hem dan op ooghoogte. Zo heeft de hangmat de ruimte om als het ware in te zakken tot de vorm van een halve maan, waardoor je het comfortabelst kunt liggen. Wil je een hangmat met spreidstok ophangen? Hang deze dan zo strak mogelijk tussen twee bomen in. Dit zal zorgen voor de meeste stabiliteit.

Waar moet je rekening meehouden?

hangmat ophangen

Controleer van te voren altijd of de boom of paal waaraan jij jouw hangmat wilt ophangen stevig genoeg is. Houd er rekening mee dat ze een veelvoud van je gewicht moet kunnen dragen, omdat je beweegt in je hangmat. Zoals hierboven wordt gezegd moet je de hangmat op ooghoogte hangen, zo valt die in de vorm van een halve maan, zo’n 40-50 cm boven de grond. Hierdoor zal je het lekkerste kunnen liggen. Let er wel op dat als je een 2 meter lange hangmat hebt, er meer ruimte tussen je ophangpunten moet zitten. Er moet namelijk wel ruimte zijn voor de touwen, waarmee jij jouw hangmat bevestigt. Als laatste raden we je aan om je hangmat aan beide kanten even hoog te bevestigen. Dit het liefste boven een tak, zo voorkom je dat het touw naar beneden zakt. Een veelgemaakte denkfout is dat men recht moet liggen in een hangmat. Dit is echter niet het geval. Voor het meeste comfort raden wij je aan om wat schuin in de hangmat te gaan liggen. Dit raden wij overigens alleen bij de hangmatten zonder spreidstok aan, aangezien het doek anders om je heen slaat en je niks meer ziet.

Boomvriendelijk

boomvriendelijk hangmat ophangsysteem

Het merk Ticket To The Moon heeft een speciaal hangmat ophangsysteem bedacht waardoor de bomen niet beschadigd worden, genaamd de Moon Strap. Dit hangmat ophangsysteem is voorzien van boom-vriendelijke riemen. De band van deze riem zal de schors van de boom niet beschadigen en biedt betere grip op gladde oppervlakken. Zo kun jij heerlijk relaxen en slapen en ben je tegelijkertijd ook goed voor de natuur.

Benieuwd naar alle hangmatten en ophangsystemen? Bekijk dan eens de pagina met alle hangmatten

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉