Winkelwagen

 • Home
 • Advies
 • Het ideale reisma(a)tje, de lichtgewicht slaapmat!

Het ideale reisma(a)tje, de lichtgewicht slaapmat!

Pien

Geschreven door Pien

11 Jan 2019

Na een hele dag rondtrekken mag een goede nachtrust zeker niet ontbreken. Je loopt weken, misschien wel maanden rond met een zware rugzak. Hier hebben wij een kleine verlichting voor! De lichtgewicht slaapmatten is voor iedere backpacker een echte aanrader. Wil je voorkomen om dagen met een te zware tas rond te lopen? Dan is een lichtgewicht slaapmat echt iets voor jou!

Tijdens het kopen van een lichtgewicht slaapmat kan je op verschillende dingen letten, zodat je de slaapmat vindt die perfect op jouw behoeftes aansluit. In dit artikel lees je in het kort de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een lichtgewichte slaapmat.

  Plus- en Minpunten lichtgewicht slaapmatten

 • Gemakkelijk mee te nemen
 • Erg licht, makkelijk in gebruik
 • Erg geschikt voor trekkerstochten
 • Minder comfortabel dan een 10cm dikke slaapmat

Zelf opblazend of niet?

Ventiel slaapmat

Self inflating slaapmatten zijn slaapmatten met een zelfopblazende functie. Dankzij deze functie loopt de slaapmat automatisch vol zodra je het ventiel losdraait. Dit is erg voordelig aangezien je geen pomp mee hoeft te nemen. Dit voorkomt weer extra gewicht, een win-winsituatie dus!

Isolatiewaarde

Naast ligcomfort is de isolatiewaarde van een slaapmat van groot belang. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de R-waarde. Hoe hoger de R-waarde hoe beter de slaapmat geïsoleerd is.

Zoek je een slaapmat die je in koude omstandigheden kan gebruiken? Dan is het verstandig om de R-waarde te bekijken. Houd er rekening mee dat als de isolatiewaarde niet verteld wordt, de slaapmatten geschikt zijn tot een temperatuur van 5°C boven het vriespunt.

Afmeting verpakking

Compact opgerold

Een kleine verpakkingsmaat voor je slaapmat is wat je wilt hebben tijdens het rondtrekken. Het zorgt ervoor dat jij je slaapmat zo compact mogelijk mee kunt nemen. Hierdoor houd je extra ruimte over in je tas voor andere spullen die je graag mee wilt nemen!

Maak gebruik van de filters in onze keuzehulp en vindt de lichtgewicht slaapmat die het beste bij jouw wensen past!

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉