Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Slaapmat kiezen: Hoe kies je de beste slaapmat?

Slaapmat kiezen: Hoe kies je de beste slaapmat?

Alain

Geschreven door Alain

11 Jan 2019

De beste slaapmat kiezen is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Maar hoe kies je nu de beste slaapmat die perfect bij jouw behoeftes aansluit? Hieronder staan een aantal handige tips die je kunnen helpen tijdens jouw zoektocht naar een slaapmat.

Waarvoor ga je de slaapmat gebruiken?

Bedenk ten eerste of je een slaapmat of een luchtbed nodig hebt. Om dit te beslissen is het verstandig om te bedenken waarvoor je het gaat gebruiken. Wij houden meestal de regel aan dat je een luchtbed gebruikt wanneer je in een huis(je) overnacht, en een slaapmat wanneer je in een tent of vouwwagen gaat slapen. Ben je er nog steeds niet uit of je een slaapmat of luchtbed nodig hebt? Lees dan een ons artikel over de 4 belangrijkste verschillen tussen een slaapmat en luchtbed.

Heb je besloten om een slaapmat aan te schaffen? Top! Bedenk nu in welke omstandigheden je de slaapmat gaat gebruiken. Ga je bijvoorbeeld voor een maand op vakantie en vind je het belangrijk dat je comfortabel slaapt? Of ga je bijvoorbeeld naar een weekendfestival en ben je op zoek naar een slaapmat die zonder moeite klaar is voor gebruik? Of ben je van plan om een trektocht te maken waarbij het belangrijk is dat de slaapmat licht van gewicht is?

Beste slaapmat: comfort

slaapmat comfort

De vakantieperiode hoort een van de leukste periodes van het jaar te zijn. Dan wil je dus niet terug komen met bijvoorbeeld rugklachten. Doordat de slaapmatten de laatste jaren flink ontwikkeld zijn, is het mogelijk om deze klachten te voorkomen. De dikte van de slaapmat speelt een grote rol in de comfort van de slaapmat. Wij van Toppershops raden daarom ook aan om een slaapmat van minimaal 5cm dik te kiezen wanneer je langer dan één week op vakantie gaat. Ga je twee weken of langer op vakantie? Dan geven wij de voorkeur aan een 10cm slaapmat.

De zelfopblaasbaarheid functie is een extraatje die je eigenlijk niet mag missen. Deze functie zorgt ervoor dat de slaapmat zichzelf opblaast. Het enigste wat je moet doen is de ventielen opendraaien en de slaapmat zorgt voor de rest ;-). Naast dat dit veel tijd scheelt, is het ook niet meer nodig om een zware luchtpomp mee te sjouwen. Neem snel eens een kijkje bij de zelfopblaasbare slaapmatten om je vakantie zo comfortabel mogelijk te maken.

Beste slaapmat: gewicht

slaapmat gewicht

Een belangrijk kenmerk van de slaapmatten is het lichte gewicht. Wanneer je een trektocht gaat maken zit je niet te wachten om een luchtbed van 5000 gram mee te sjouwen. Hiervoor is een slaapmat een ideale oplossing. Wij van Toppershops raden je aan om een slaapmat van maximaal 1500 gram te kopen wanneer je van plan bent om te gaan backpacken of trektochten wil maken. Dit voorkomt klachten en past vaak ook makkelijker in je tas. Bekijk de lichtgewicht slaapmatten voor meer informatie over de verschillende soorten lichtgewicht slaapmatten.

Ga je met de auto of camper op vakantie en heb je genoeg ruimte? Dan raden wij je aan om een iets zwaardere slaapmat aan te schaffen. Het voordeel van een zwaardere slaapmat is dat deze vaak ook comfortabeler ligt. Deze slaapmatten zijn vaak wat dikker en voelen vaak net wat warmer aan dat dunnere slaapmatten.

Beste slaapmat: periode

Wanneer je alleen af en toe in een tent slaapt is het zonde van je geld om een dure slaapmat te kopen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waarbij je toch comfortabel kan slapen. Wij raden je aan om een slaapmat te kopen van 5 cm dik. Dit zorgt ervoor dat je toch comfortabel ligt en niet meteen een groot bedrag kwijt bent aan een slaapmat. Ook raden wij je aan om te kiezen voor een zelfopblaasbare slaapmat. Wanneer je naar een festival gaat heb je geen zin om veel tijd te besteden aan het klaar maken van de slaapmat of luchtbed. De zelfopblaasbaarheid functie zorgt ervoor dat je alleen de ventielen hoeft open te draaien. En wanneer je dan terugkomt van het feestvieren is de slaapmat perfect opgeblazen. Vergeet alleen niet het ventiel er weer dicht op te draaien ;-).

We hebben twee slaapmatten voor jullie uitgekozen die ideaal zijn voor een festival weekend of een lekker weekendje op vakantie. Onze eerste keuze gaat uit naar de Nomad Allround 5.0 slaapmat. Deze slaapmat voldoet aan alle eisen om je weekend comfortabel te houden. Naast dat die 5 cm dik is, is die ook nog een zelfopblaasbaar. De binnenkant van de slaapmat is gemaakt van stevig polyester, en afgewerkt door een zachte laag aan de bovenkant.

Onze tweede keus gaat uit naar de Camp Gear Festival 4.0 slaapmat. Deze budget slaapmat is 4 cm dik en speciaal gemaakt voor festivals en weekendjes weg. Ook deze slaapmat beschikt over een zelfopblaasbaarheid functie. Vind je 4 cm toch nog iets te dun voor een slaapmat? Dan is een noppenmatras een perfecte toevoeging aan je slaapmat.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉