Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Zwembadrobot test – deel 2: bodem- en wandreinigers

Zwembadrobot test – deel 2: bodem- en wandreinigers

Zwembadrobots en zwembadreinigers zijn er in verschillende vormen, maten, merken en types. Wij kunnen ons dus goed voorstellen dat het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij verschillende robots voor je getest om te helpen bij de eventuele aanschaf.

In deel 2 testen we de zwembadrobots die de bodem en wand van het zwembad reinigen.

Kandidaten

Hayward Tigershark

Hayward TigerShark

Met de Hayward TigerShark heb je ouderwetse degelijkheid in huis. De robot reinigt alle soorten zwembadbodems en vormen, en maakt de bodem én de wand schoon. Deze robot heeft de laagste aanschafwaarde van de robots uit deze testblog. Dit maakt de prijs/kwaliteitverhouding uitstekend.

De 2 schoonmaakborstels van schuim zorgen voor een prima schoonmaak en voldoende grip. Helaas is de robot niet voorzien van een swivel, die er voor zorgt dat de kabel nooit in de knoop raakt. Daarnaast is er geen mogelijkheid om meerdere schoonmaakprogramma's in te stellen; met 4 uur is de schoonmaakcyclus erg lang. De filter is ook niet makkelijk te bereiken om schoon te maken (aan de onderkant) en er wordt geen transportkarretje meegeleverd.

Conclusie

De Hayward TigerShark is een robot die prima prestaties levert, maar wat tekort schiet in de features. De aanschafprijs ligt relatief dan ook een stuk lager, waardoor de prijs/kwaliteitverhouding prima is. Eindcijfer: 6,5

Zodiac RV 5400 Vortex 4WD

Zodiac RV 5400 Vortex 4WD

De Zodiac RV 5400 Vortex 4WD reinigt alle soorten zwembadbodems en vormen. Dankzij de unieke Vortex techniek heb je bij deze robot geen verlies van zuigkracht. Met de 4-wiel aandrijving is de robot zeer geschikt voor een zwembad met obstakels zoals trappen.

De robot heeft een extra brede zuigmond om alle soorten vuil uit het zwembad te zuigen. Met de ActivMotion sensor weet de robot altijd waar hij is en wat hij nog moet schoonmaken. De robot is echter niet voorzien van swivel, zodat de kabel nooit in de knoop kan komen (de jongere, iets sterkere broertjes van deze Zodiac robot hebben dit wel). Daarnaast maakt deze robot gebruik van 2 kleine borstels in plaats van 2 of 3 grote borstels, waardoor de schoonmaakprestaties, nog steeds goed, maar relatief iets minder goed zijn.

Conclusie

De Zodiac RV 5400 Vortex 4WD geeft op zich prima schoonmaakprestaties, al hadden we liever meer grote borstels gezien. De features en de techniek zijn ook goed. Jammer dat er een swivel ontbreekt, al zit deze wel op de nieuwere modellen (5500 en 5600). Eindcijfer: 8

Dolphin Zenit 20

Dolphin Zenit 20

Ook de Dolphin Zenit 20 reinigt alle soorten zwembadbodems en alle vormen. De 3 borstels aan de onderzijde zorgen voor een extra goede reiniging. De robot wordt geleverd met een luxe transportkarretje, waardoor opbergen verplaatsen een fluitje van een cent is.

Daarnaast is het mogelijk om de robot aan te sturen via je smartphone. De robot is voorzien van een filtercartridge, waar je makkelijk bij kunt vanaf de bpvenkant, in plaats van een filterzak. Dit maakt het eenvoudiger om je filter schoon te maken; je hoeft hem alleen maar even af te spoelen. Tot slot is de robot voorzien van een handige swivel, die voorkomt dat de kabel in de knoop raakt. Nadelen kent deze robot eigenlijk niet en de schoonmaakprestaties zijn erg goed.

Conclusie:

De Dolphin Zenit 20 heeft 3 borstels waardoor de schoonmaakprestaties tegen perfectie aan zitten. De robot voelt daarnaast niet alleen lekker stevig aan, maar heeft ook nog eens alle features die een goede zwembadrobot moet hebben. Eindcijfer: 9,5

En de winnaar is....

Dolphin Zenit 20! Deze robot heeft alles wat een robot moet hebben. Niet alleen door ons het best getest, maar ook onze klanten zijn het meest tevreden over deze robot. Terechte winnaar dus.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 14008 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Ria , Raalte

06-07-2020 |

netjes

“Mooi op tijd, goed verpakt”

9