Winkelwagen

Warme slaapzak Top 5

Laura

Geschreven door Laura

11 Jan 2019

Een warme slaapzak is voor elke avonturier een must. Tijdens koude nachten mag een warme winterslaapzak zeker niet ontbreken. Maar welke slaapzak gaat jou nou een heerlijk warme nacht bezorgen? Dat zijn de mummy slaapzakken, deze slaapzakken zijn speciaal gemaakt voor koude omstandigheden. In deze blog zetten wij 5 topmodellen voor jou op een rij, zodat het kiezen van de juiste slaapzak een klein stukje makkelijker wordt.

1. Vaude Säntis 1200 SYN

Vaude Santis slaapzak

De Vaude Säntis 1200 SYN is een nieuwe serie slaapzakken van Vaude. Deze slaapzak beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Zo heeft deze warme slaapzak een stretchzone bij de knieën, arm openingen en wordt de slaapzak geleverd in een compressiezak. De stretchzone en de arm openingen maakt deze slaapzak ideaal om bijvoorbeeld een boek te lezen. Dankzij deze aanpassingen kun je ook iets comfortabeler bewegen in de slaapzak, en deze eventueel buiten gebruiken. Zo blijf je niet alleen in je tent warm, maar ook s' avonds bij het kampvuur.

2. Vaude Alpstein 1200 DWN

Vaude Alpsein 1200 DWN slaapzak

De Vaude Alsptein is een absolute topmodel. De buitenkant van deze donzen slaapzak is van polyamide. Dat maakt het mogelijk dat deze slaapzak een comforttemperatuur van -8ºC haalt. Deze mummy slaapzak isoleert dus erg goed. De capuchon die naar het hoofd vormt voorkomt warmteverlies via het hoofd. Verder heeft deze slaapzak een aantal labels verdient. Zo heeft deze slaapzak het RDS label, Eco finish label en het Green shape label. Deze labels tonen aan dat de slaapzak gemaakt is van goede dons kwaliteit (RDS label), het een milieuvriendelijk product is (Green shape label) en ze behandelt zijn met PFC vrije stoffen. Dat is beter voor het milieu (Eco Finish label). Benieuwd naar deze warme slaapzak? Het is zeker de moeite waard om de Vaude Alpstein 1200 SYN een keer te bekijken.

3. Highlander Outdoor Serenity 350

Highlander Outdoor Serenity 350 slaapzak

De Highlander Serenity Outdoor 350 is een slaapzak met een comforttemperatuur van -2°C. Maar in tegenstelling tot de meeste slaapzakken die een comfort temperatuur onder 0 hebben zit deze slaapzak in een andere prijsklasse. De Serenity 350 kost €47,99. Dus ben je op zoek naar een minder dure slaapzak die je wel beschermt bij dergelijk koude temperaturen? Dan is de Highlander Serenity 350 het ideale instapmodel!

4. Nomad Triple-S L

Nomad Triple-S l slaapzak

Een warme slaapzak waar we enthousiast van worden als we er over mogen vertellen. Deze Nomad slaapzak kan meer dan andere slaapzakken. Het is namelijk zowel een deken- als een mummymodel. De slaapzak heeft onderaan koordjes, waarmee je de onderkant van de slaapzak kunt transformeren van dekenmodel naar mummymodel en andersom. Ook heeft de slaapzak een dikke en een dunne kant. Met de dikke kant boven isoleert de slaapzak beter en is die warmer. Heb je het warm? Dan kun je beter de dunne kant boven doen. Wat dan makkelijk is, is dat de capuchon ook aan twee kanten aan te ritsen is. En dus eventueel ook af te koppelen is. Deze warme slaapzak beschikt over verschillende comforttemperaturen. De comforttemperatuur varieert van -6ºC tot 8ºC. Een ideale winterslaapzak maar ook geschikt voor minder koude bestemmingen. Ben je net zo enthousiast over deze Nomad slaapzak als wij? Dan vind je hier de Nomad Triple-S L. Overigens is deze slaapzak er ook in een JR en een XL uitvoering.

5. Coleman Basalt Double

Coleman Basalt Doubleslaapzak

De Coleman Basalt Double is een warme 2 persoons slaapzak. Wil je met je partner samen in een slaapzak slapen die goed isoleert? Dan is deze slaapzak zeker een aanrader. Met een comforttemperatuur van -5ºC blijf je zeker warm. De slaapzak heeft zelfs een limiettemperatuur van -12ºC. Verder beschikt deze slaapzak over een capuchon, en dat is best bijzonder voor een 2 persoons slaapzak. Zo voorkom je dat je veel warmte verliest bij het hoofd. Ben je ondertussen benieuwd geworden naar deze mummy slaapzak? Dan kun je deze vinden op de pagina Coleman Basalt Double.

Alle warme slaapzakken

Ben je in deze top 5 nog niet de slaapzak tegen gekomen die perfect op jouw behoeftes aansluit? Op onze pagina warme slaapzakken zijn alle warme winter slaapzakken te vinden. Maak gebruik van de filters in onze keuzehulp en vindt de warme slaapzak die het beste op jouw wensen aansluit.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12168 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Wende, Eindhoven

27-02-2020 |

Top

“Bestelling was op tijd binnen, producten werken naar behoren en een fijne website.”

10