Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Kies een goed luchtbed! Volg het 4 stappenplan

Kies een goed luchtbed! Volg het 4 stappenplan

Nina

Geschreven door Nina

11 Jan 2019

De keuze voor een goed luchtbed kan lastig zijn. Waar voldoet een goed luchtbed nu eigenlijk aan? Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zoveel keuze is. De een heeft weer net wat andere kenmerken dan de ander. En de een is weer net wat beter dan de ander. Jij wilt gewoon een goed luchtbed en dat snappen we. Om je keuzestress te beperken, hebben we een simpel 4 stappenplan voor je opgesteld. Met dit 4 stappenplan helpen we je tot het juiste luchtbed te komen.

Vind een goed luchtbed

Vrijwel alle goede luchtbedden zijn zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik. Bij het doorlopen van deze stappen gaan we er vanuit dat je op zoek bent naar een goed luchtbed voor normaal gebruik; of dit nu binnenshuis, in de tuin of op de camping is.

Stap 1: Kies het juiste formaat

Wat betreft de lengte van een luchtbed zijn er geen enorme verschillen (de meeste goede luchtbedden zijn rond de 191 cm of langer; een langer luchtbed is ook meteen een stuk breder). Richt je wat betreft de keuze van een goed luchtbed daarom vooral op de breedte en de hoogte van het luchtbed.

Aantal personen

Wil je een eenpersoons- of tweepersoonsluchtbed? De meeste luchtbedden zijn eenpersoons en zijn tussen de 70 en 100 cm breed. Lig je alleen, maar wil je toch net wat extra ruimte? Ga dan voor een twijfelaar. Deze zijn tussen de 100 en 140 cm breed. Ben je met twee personen? Ga dan voor een queensize (tussen de 140 en 160 cm breed); óf ga voor een kingsize (meer dan 160 cm breed) en jullie slapen ook echt als een koning.

Overweeg een hoog luchtbed te nemen

Je bent natuurlijk helemaal vrij om te kiezen, maar als je op zoek bent naar een echt goed luchtbed adviseren wij je een hoog luchtbed te nemen. Een hoog luchtbed biedt een aantal voordelen:

  • Extra stevigheid en comfort
  • Koud kan minder snel optrekken vanuit de vloer (je slaapt dus lekker warm)
  • Opstaan gaat een stuk gemakkelijker en prettiger.
  • Je ligt verder van de grond, dus minder last van bijvoorbeeld stof.

Zeker als je last hebt van bepaalde allergieën is een hoog luchtbed haast een must!

Stap 2: Een goed luchtbed; mét of zonder ingebouwde pomp?

Een luchtbed mét ingebouwde pomp is per definitie niet meteen beter dan een luchtbed zonder. Het is wel een stuk handiger; zeker bij een hoog luchtbed. Je hebt dan geen externe pomp meer nodig. De meeste grotere en hoge luchtbedden bevatten standaard een ingebouwde pomp. Kies je voor een luchtbed met ingebouwde pomp, let dan even op of de pomp werkt op stroom of baterijen. Daarnaast kun je een luchtbed met ingebouwde pomp ook gewoon handmatig oppompen.

Stap 3: De techniek achter een goed luchtbed

Waterbestendig

Om te beginnen is vrijwel ieder luchtbed waterbestendig, zelfs die met een elektrische ingebouwde pomp. Daar hoef je eigenlijk niet op te letten. Al is het niet raadzaam om de luchtbedden met elektrische pomp daadwerkelijk in het water te gebruiken.

Fiber-Tech technologie en flocklaag

Een goed luchtbed beschikt over een Fiber-Tech interieurconstructie. Hiermee wordt de lucht in het luchtbed goed verdeeld en blijft het luchtbed stabiel. Vrijwel alle indoor, maar ook veel outdoor luchtbedden bevatten deze technologie. Let er daarnaast op dat je luchtbed een 'flock' toplaag bevat. Dit geeft extra warmte en stevigheid. Kies dus voor een luchtbed met Fiber-Tech interieurconstructie en een flockachtige toplaag om verzekerd te zijn van comfort.

Stap 4: Het design van een goed luchtbed

Een goed luchtbed straalt wat uit. Vaak kun je aan het design al zien of een luchtbed goed is of niet. Hieronder valt ook de hierboven genoemde flocklaag. De kleuren van het luchtbed zeggen ook veel. Luchtbedden met felle kleuren zijn voornamelijk bedoeld voor speels gebruik. Luchtbedden met rustigere kleuren zijn over het algemeen beter van kwaliteit. Daarnaast kun je een luchtbed met ingebouwd kussen of een headboard overwegen. Dit kan je extra comfort geven.

Top 4 beste luchtbedden

Nu je weet waar je op moet letten, is de keuze voor een goed luchtbed hopelijk al een stuk makkelijker geworden. Toch willen we je het nóg gemakkelijker maken; we hebben een overzicht gemaakt van de best geteste luchtbedden. Wil je dus verzekerd zijn van een goed luchtbed? Kies dan een luchtbed uit de Top 4 beste luchtbedden.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉