Winkelwagen

 • Home
 • Advies
 • De kracht van Microbe-Lift vijverbacteriën?

De kracht van Microbe-Lift vijverbacteriën?

Rick

Geschreven door Rick

11 Jan 2019

Het toevoegen van bacteriën aan je vijver kan jou en jouw vijver vele voordelen bieden. Dagelijks krijgen wij de vraag wat de toegevoegde waarde van deze bacteriën is en welke vijverbacteriën het beste geschikt zijn voor specifieke problemen / toepassingen in de vijver. Om te beginnen zijn er enorm veel verschillende merken bacteriën verkrijgbaar op de markt. In onze ogen, en tegelijkertijd die van vele vijverliefhebbers, zijn de vijverbacteriën van Microbe Lift een van de beste ten opzichte van andere bacteriële producten en merken op de markt. Waarom? Dat lees je hieronder.

Microbe Lift Clean Clear vijverbacteriën toevoegen

Fotosynthetische vijver bacteriën

De Microbe-Lift producten bevatten als enige op de markt fotosynthetische bacteriën. Deze bacteriën zijn zeer nuttig om de ecologie van de vijver in balans te brengen. Dit type bacteriën zijn in staat om zonlicht te gebruiken als energiebron. Op deze manier wordt het werk van de aerobe heterotrofen bacteriën verlicht. Daarnaast nemen de fotosynthetische vijverbacteriën ecologisch gezien dezelfde plaats in als algen in je vijver door zonlicht en voedingsstoffen weg te nemen. Door deze fotosynthetische bacteriën hebben bepaalde Microbe-Lift producten een typische paarse / rode kleur.

Productie en samenstelling Microbe-Lift

In tegenstelling tot de bacterieculturen van concurrenten heeft Microbe Lift de gehele productie zelf in handen. De vijverbacteriën worden niet in de massa geproduceerd en worden specifiek gemaakt voor de vijverwereld. De bacterieculturen die in de massa worden geproduceerd worden bevatten vaak alleen aerobe heterotrofen en facultatieve anaeroben. Deze bacteriën zijn zeer zeker nuttig voor de vijver echter kunnen deze het ecosysteem niet in balans brengen zoals de aerobe heterotrofen, facultatieve anaerobe, fotosynthetische, anaerobe en chemosynthetische organismen van Microbe Lift dat wel kunnen.

De vijverbacteriën worden direct gekweekt in de fles

De producten van Microbe Lift worden letterlijk gekweekt in de fles waarin het verkocht wordt. De reden hiervoor is dat organismen afhankelijk van elkaar groeien en ook in de vijver met elkaar samen moeten gaan werken. Op deze manier ontstaat er als het ware een ecosysteem in de fles. De bacteriën werken vervolgens direct wanneer deze aan de vijver worden toegevoegd zonder eerst te moeten “ontkiemen”. De meeste concurrenten van Microbe Lift produceren de vijverbacteriën afzonderlijk in grote tanks. Vervolgens worden ze vermengd en verpakt in de bekende massaproductie.

Top 5 meest verkochte Microbe-Lift bacterieculturen

Microbe-Lift vijverbacteriën

Nummer 1: Microbe-Lift Clean & Clear vijverbacteriën

Microbe-Lift Clean & Clear is een totaalformule voor het onderhoud van jouw vijver. Deze vijver bacteriën zorgen voor heldere gezonde vijvers met vissen en/of planten. Deze Microbe-Lift vijverbacteriën versnellen de afbraak van organisch afval en verbeteren de werking van het (biologische) filter. De formule bevat fotosynthetische bacteriën die dezelfde plaats innemen van algen en beconcurreren door hun voedingsstoffen en zonlicht te ontnemen. De belangrijkste voordelen van Microbe Lift Clean & Clear bacterien lees je hieronder.

Voor de vijver

 • Helder en gezond water
 • Opstart/onderhoud van filters
 • Vermindert ammoniak & nitriet
 • Vermindert organisch slib
 • 100% veilig voor vissen en planten

Voor de vissen

 • Vermindert stress
 • Bevorderd een snelle groei
 • Ondersteunt een gezond immuunsysteem
 • Verhoogd resistentie tegen pathogene en parasieten
 • Breekt niet gegeten visvoer biologisch af

Voor de planten

 • Verzekerd van een gezonde start
 • Vermindert de schok bij het overplanten
 • Stimuleert wortel formatie en groei
 • Verbeterd de weerstand voor temperatuurschommelingen
 • Versterkt het opnamevermogen van de planten voor licht, water en voedingsstoffen

Nummer 2: Microbe-Lift Super Start vijverbacteriën

Microbe-Lift Super Start maakt een snellere opstart van je biologische vijverfilter mogelijk. Wanneer je Super Start gebruikt zoals aanbevolen zal het onder andere zorgen voor een snellere opstart van uw filters, een snellere afbraak van organisch afval en een snelle afbraak van schadelijke stoffen zoals ammoniak en nitriet. Microbe-Lift Super Start is 100% natuurlijk en niet giftig voor vissen of planten. De belangrijkste voordelen van Microbe Lift Super Start bacteriën lees je hieronder.

 • Snelle opstart van filters om organisch afval af te breken
 • Snelle afbraak van ammonia, nitriet en nitraat
 • Vermindert de opbouw van slib/bezinksel in het filter voor eenvoudiger onderhoud en verbetert de effectiviteit van het filter door kanaalvorming te voorkomen.
 • Herstelt het filter snel na het gebruik van medicijnen en antibiotica
 • Breekt medicijnenresten af zoals formaline producten die na gebruik schadelijk zijn voor bacteriën.
 • Blijft werkzaam over een breed bereik van pH waarden
 • Sterke afname van nare luchtjes ten gevolg van dode algen, visuitwerpselen en urine.
 • Vermindert zwavelwaterstof dat een sterke, nare lucht verspreidt.

Nummer 3: Microbe-Lift Sludge Away vijverbacteriën

Microbe-Lift Sludge Away versnelt de biologische verwijdering van langzaam afbreekbaar organisch bodemslib dat giftig kan worden voor vissen of planten. Wanneer organische deeltjes zich opstapelen op de vijverbodem, beginnen ze te rotten waarbij giftige gassen vrijkomen. Deze gasvormige bijproducten brengen het vijverleven in gevaar. Microbe-Lift Sludge Away verwijdert dit organische bodemslib en helpt tevens bij het helder worden van het vijverwater. Microbe-Lift Sludge Away is bijzonder geschikt voor vijvers met een substraatbodem en waar de bodemzuigers moeilijk te gebruiken zijn.

Nummer 4: Microbe-Lift Filter Gel vijverbacteriën

Filter Gel van Microbe-Lift is het eerste product die de vijverbacteriën effectief doseert op de juiste plaats. Dit product bevat hetzelfde spectrum aan bacteriën als Microbe-Lift Clean & Clear. De Filter Gel zal zich snel hechten aan het filtermateriaal en zich daar verder vermenigvuldigen. Hierdoor zal uw biologische filter sneller opgestart worden (tot wel 80%) en kan de filtratie eerder en beter plaatsvinden. De Filter Gel is ook uitstekend te gebruiken na het reinigen of vervangen van het filtermateriaal.

Nummer 5: Microbe-Lift Nite Out II vijverbacteriën

Nite Out II is een speciale formule die zorgt voor een snelle en veilige verwijdering van ammonia en nitriet en bevordert een stabiele nitrificatie. Het product is speciaal ontwikkeld voor vijvers met vissen en bestaat uit een zeer complexe mix van nitrificerende bacteriën. De Nitrosomonas bacteriën zorgen ervoor dat ammonia omgezet wordt in nitriet; de Nitrospira en Nitrobactor bacteriën zetten Nitriet vervolgens om in Nitraat. Microbe-Lift Nite Out II blijft actief tot 4 graden en werkt optimaal vanaf 13 graden.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉