Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Een opblaasbare kano; wat zijn de voordelen

Een opblaasbare kano; wat zijn de voordelen

Laura

Geschreven door Laura

08 Feb 2019

Waarom nog in een vaste kano gaan kanoën als het ook in een opblaasbare kano kan? Een opblaasbare kano heeft namelijk vele voordelen. Maar wat zijn deze voordelen nu precies? Hieronder lees je daar meer over.

Makkelijk mee te nemen

Er zijn natuurlijk mooie plekken in Nederland om te gaan kanoën, maar ook in het buitenland zijn er erg veel mooie plekken om dit te doen. Met een opblaasbare kano is het ideaal om bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland deze mooie routes af te leggen. Dit komt omdat hij makkelijk mee te nemen is in de bijbehorende doos of draagtas. Eenmaal ingepakt is het namelijk maar een klein pakketje. Zo neemt hij dus niet veel plaats in beslag in de auto en ligt het niet in de weg als je hem ergens moet opbergen.

Naast dat een opblaasbare kano makkelijk is mee te nemen, is de opblaasbare kano ook erg licht van gewicht. Hierdoor is hij ook ideaal om mee te nemen in de draagtas als je bijvoorbeeld eerst een stuk moet lopen om bij het water te komen.

Veiligheid

Een groot voordeel van een opblaasbare kano is de veiligheid die het biedt. Een goede opblaasbare kano heeft namelijk meerdere luchtkamers. Als er dan een luchtkamer lek raakt zorgen de andere ervoor dat je blijft drijven. Hierdoor kom je altijd veilig aan de kant en kan je de luchtkamer vervangen zodat hij weer het water op kan.

Ook als je omslaat is het erg makkelijk om weer terug in de opblaasbare kano te klimmen. Dit komt omdat de opblaasbare kano een goede stabiliteit heeft waardoor je zo weer vanuit het water de kano in kan klimmen.

Comfortabel

Een opblaasbare kano zit een stuk comfortabeler dan een vaste kano. Dit komt omdat het materiaal waar het van gemaakt een stuk zachter is dan de harde binnenkant van een vaste kano. Ook kan je de zitjes met rugleuning verstellen om deze zo comfortabel mogelijk voor jou te maken.

Ben je overtuigd van de voordelen van de opblaasbare kano, kijk dan even op de pagina opblaasbare kano’s.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12285 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Petra Declerck, Evergem (Ertvelde)

28-03-2020 |

Supersnel, correct, netjes verpakt zoals het hoort, ik shop heel graag bij jullie ;-)

“Doe zo verder !!”

9