Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Waarom je niet om een vijverstofzuiger heen kunt

Waarom je niet om een vijverstofzuiger heen kunt

Eric

Geschreven door Eric

01 Feb 2019

Wil je al het nodige onderhoud verrichten aan de vijver? Dan kun je niet om een vijverstofzuiger heen. Met een vijverstofzuiger pak je het vuil in de vijver heel makkelijk aan. Zelfs als je al gebruik maakt van een vijverfilter, skimmer en een vijvernet, kun je niet voorkomen dat er toch vuil achterblijft in je vijver. Er komt slib op de bodem terecht en vervelende draadalgen kunnen ontstaan. Niet erg fraai en zeker niet wenselijk voor het leven in je vijver. Met een vijverstofzuiger pak je dit vuil doeltreffend aan en is het schoonmaken van je vijver een hele makkelijke klus.

Vuil in de vijver

Afvalstoffen die zich ophopen in de vijver komen op de bodem terecht. Deze afvalstoffen vormen een uitstekende voedingsbodem voor algen, waardoor je ook zult merken dat de algengroei sterk toeneemt. Het vuil op de bodem gaat rotten en zorgt voor verzuring, wat zeer ernstige gevolgen kan hebben voor het leven in je vijver en zelfs kan leiden tot vissterfte. Dat wil je uiteraard tegen gaan. Een stofzuiger voor de vijver helpt je bij het uitvoeren van deze belangrijke schoonmaakwerkzaamheden, doordat je hiermee heel gericht het vuil aan kunt pakken.

Werking vijverstofzuiger

Werking van een vijverstofzuiger

Een vijverstofzuiger is natuurlijk geen echte stofzuiger, maar werkt als een waterzuiger voor de vijver. Het vijverwater, en daarmee ook het vuil, zuig je met de vijverstofzuiger effectief op. Je kunt de zuigmond heel gericht gebruiken op de plaats waar dat gewenst is. Zo pak je het bodemslib en draadalgen effectief aan. De krachtige pomp zuigt het water aan, maar werkt met een zuigkracht die ongevaarlijk is voor de vissen in je vijver. Daarna kan het vervuilde water op verschillende manieren worden afgevoerd of gefilterd, afhankelijk van de verschillende typen vijverstofzuigers.

Lees hier meer over de verschillende soorten vijverstofzuigers

Wil je dus het nodige onderhoud verrichten aan je vijver en het vuil op de bodem en draadalgen effectief aanpakken? Dan kun je eigenlijk niet om een vijverstofzuiger heen. Dit apparaat neemt je dit werk uit handen en maakt het schoonmaken van de vijver tot een hele eenvoudige klus.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12080 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Liesbeth, Soest

16-11-2019 |

Dikke 10!

“Geweldige service!! Nadat het gekochte artikel erg tegenviel, wilde ik het terugzenden. Na de retourprocedure te hebben gevolgd, kreeg ik het betaalde bedrag terug zonder het artik . . . ”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉