Winkelwagen

Redenen om te gaan kajakken

Bart

Geschreven door Bart

22 Jan 2019

Naast dat je erg sportief bezig bent tijdens het kajakken, kun je tegelijkertijd genieten van alle rust, de zon en van elkaar. Kajakken brengt veel voordelen met zich mee, daarom is het zeker het proberen waard. Ben je nog nooit in een (opblaasbare) kajak gestap? Dan wordt het tijd dat daar eens verandering in gaat komen. Hieronder lees je waarom.

5 redenen om te gaan kajakken

1. Nieuwe omgeving ontdekken

Ben jij een echte avonturier en heb je het hele land al ontdekt? Dan raden wij je aan om het roer geheel om te gooien en eens per kajak te gaan. Met een opblaasbare kajak kom je op zoveel meer plekken dan normaal. Hierdoor zal je de tofste meren, rivieren en zeeën ontdekken. Daarnaast is een opblaasbare kajak ook perfect om mee te nemen op vakantie. Dankzij een opblaas kajak zal jij jouw vakantieland op een hele andere manier zien dan normaal.

2. Leuk voor alle leeftijden

Het water ontdekken met je kajak is erg leuk, zowel voor jong als oud. Kajakken is dan ook een ontzettende leuke activiteit om samen met je vrienden of familie te doen. Op onze site vind je zowel 2 persoons kajaks als 3 persoons kajaks, zo kun jij de ervaring met je favoriete mensen delen.

3. Adrenaline

Het leuke aan kajakken is dat je het zo gek kunt maken als dat jij zelf wilt. Begin in een rustig meertje en eindig in het buitenland in een woeste wild water rivier. Meren, rivieren, zeeën, harde stromingen en watervallen, de opties zijn eindeloos en dat is ook wat er zo leuk aan kajakken is. De enige beperking is hoe ver jij wilt gaan.

4. Goed voor de gezondheid

Wanneer mensen de opblaasbare kajak in stappen, doen ze dit niet met het idee om lekker een uurtje te gaan sporten. Echter ben je super sportief bezig tijdens het kajakken. De bewegingen die je tijdens het kajakken maakt, verhogen de kracht in je armen, schouders, rug, borst en buik. Daarnaast komt er tijdens het kajakken een “geluks hormoon” vrij, wat ervoor zorgt dat je een goed gevoel krijgt. Dankzij dit hormoon word je stressniveau verlaagt en ga je je beter in je vel voelen. (win-win situatie)

5. Oneindig veel keuze

Kajakken kan in zoveel verschillende situaties, op zoveel verschillende plaatsen. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte vaartocht te vinden. Vind je een normale kajak te groot om telkens overal mee naartoe te nemen? Dan raden wij je een opblaasbare kajak aan, deze kun je compact meenemen en is op plaats van bestemming in een mum van tijd klaar voor gebruik.

Bekijk hier alle kajaks
Onafhankelijk gekeurd op basis van 12166 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Frans, Van Roy

26-02-2020 |

Alles perfect in orde!

“Snel geleverd, en alles heel degelijk verpakt.”

9