Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Backpack kopen; waar moet je op letten?

Backpack kopen; waar moet je op letten?

Bart

Geschreven door Bart

11 Jan 2019

Samen met je backpack prachtige landen en omgevingen ontdekken. Wanneer je begint aan zo’n groot avontuur mag een goede backpack hier niet bij ontbreken. Je neemt je backpack overal mee naartoe en hij zal dus ook tegen een stootje moeten kunnen. Er zijn veel verschillende backpacks, allemaal met hun eigen voordelen. Welke backpack past nou bij jou en jouw reis? Bij een backpack kopen moet je op verschillende aspecten letten, hieronder lees je waarop.

Hoe groot moet je backpack zijn?

Backpacks zijn er in heel veel verschillende maten. Je hebt relatief kleine backpacks van 45 liter tot grote backpacks van 88 liter. Bij een backpack kopen is het belangrijk dat je van te voren bedenkt waar de reis naartoe gaat. Wanneer je in koude omstandigheden gaat backpacken zal je meer en dikkere kleding meenemen, dan als je naar een warm land gaat. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar je eigen bouw. Wie wat groter is neemt natuurlijk makkelijker een grote backpack mee.

Draagcomfort backpack

Wanneer je veel met je backpack rugzak rondloopt is het belangrijk dat deze comfortabel zit. Bij een backpack kopen is het dan ook goed als je hierop let. Veel backpacks zijn voorzien van mesh-materiaal, wat erg fijn is. Mesh-materiaal voelt zacht en comfortabel aan en voorkomt knellende punten op de schouders en rug. Daarnaast is het erg fijn als de backpack voorzien is van heupriemen. Zo’n heupriem zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van het gewicht op de heupen wordt gedragen en je minder snel last krijgt van je rug.

Het is belangrijk dat je een backpack op jouw lichaam kunt afstellen. Verstelbare schouderbanden, borst- en heupriemen zijn dan ook een echte must. Tegenwoordig heb je backpacks met een verstelbaar rugsysteem. Dit rugsysteem zorgt ervoor dat je de rugzak kunt afstellen op jouw ruglengte. Op deze manier sluit de backpack extra goed aan op de rug, waardoor het draagcomfort nog beter wordt. Tipje van de sluier; je hebt tegenwoordig ook backpacks speciaal voor vrouwen.

Backpack specificaties

Er zijn heel veel verschillende soorten backpacks, elke backpack rugzak heeft zo zijn eigen specificaties. Loop je veel rond tijdens het rondtrekken? Dan raden wij je aan om een waterafstotende backpack aan te schaffen. Wanneer je plotseling in een regenbui terecht komt is dit geen probleem en hoeft je je geen zorgen te maken dat al je spullen meteen doorweekt zijn. Loop je met wandelstokken? Dan kun je erop letten dat er op de backpack speciale lusjes zijn gevestigd, waaraan jij heel eenvoudig de wandelstokken kunt bevestigen. Daarnaast heb je backpacks waaraan je een drinkzak kunt bevestigen. Zo kun jij zonder enige moeite wat drinken pakken en hoef je niet je hele backpack af te doen, om je bidon te pakken.

Benieuwd naar alle backpacks? Neem dan eens een kijkje op de pagina backpacks.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉