Winkelwagen

Opblaasbare jacuzzi, 'what else'?

Harm

Geschreven door Harm

11 Jan 2019

Relaxen in een opblaasbare jacuzzi, wat wil je nog meer? Je krijgt een comfortabel en compleet jacuzzi-gevoel tegen een fractie van de prijs. Het is ook nog eens een supergaaf hebbeding! Geniet met vrienden en familie van de weldadige bubbels van je eigen opblaasbare jacuzzi en waan je in een luxe spa. Lees hier meer over de voordelen van een opblaas spa, tips waar je op moet letten bij het kopen, en het opzetten en onderhouden ervan.

Voordelen opblaasbare jacuzzi

Steeds meer mensen kiezen voor een opblaasbare Jacuzzi (ook wel spa, whirlpool, hot tub of spa bubbelbad genoemd) in plaats van bijvoorbeeld een zwembad in de tuin. Het grote voordeel hiervan is dat een opblaasbare jacuzzi niet seizoensgebonden is en het gehele jaar gebruikt kan worden, zelfs in de herfst en winter. Daarnaast vraagt een opblaasbare jacuzzi minder onderhoud, en kun je hem plaatsen en weer opbergen waar en wanneer je wilt.

  • Ontspannend voor lichaam en geest

Na een stressvolle dag is het heerlijk bijkomen in een opblaasbare jacuzzi. Zowel lichaam als geest kunnen even helemaal tot rust komen. Uit verschillende onderzoeken en studies is zelfs gebleken dat een spa een helende werking heeft op je gezondheid. Je spieren en geest ontspannen totaal. Daarnaast verhoogt het warme water van de spa je bloedcirculatie en laat het je bloedvaten verwijden, zodat afvalstoffen in je lichaam sneller afbreken. Zo ben je, in combinatie met voldoende slaap, weer helemaal opgeladen voor de volgende dag.

Lees ook: Jacuzzi kopen? Overweeg een opblaasbare!

  • Goede isolatie & minder energiekosten

Dit is nog een ander groot voordeel van een opblaasbare jacuzzi ten opzichte van een vaste jacuzzi; doordat de wanden gevuld zijn met lucht isoleert een opblaasbare jacuzzi vaak beter dan een vaste variant (al is hier bij een professionele spa natuurlijk al wel wat op gevonden). Daarnaast kun je de jacuzzi op elk gewenst moment opruimen, waardoor je deze niet het gehele jaar aan hoeft laten staan en energiekosten bespaart.

Opblaasbare jacuzzi kopen: Waar moet je op letten?

Misschien loop je al langere tijd met de gedachte een jacuzzi voor in je tuin of op je dakterras te kopen. Wij adviseren om op de volgende punten te letten bij het kopen van een opblaasbare jacuzzi

1. Model / zithouding / formaat van je opblaasbare jacuzzi

Het model is geheel afhankelijk van je voorkeur. Sommige mensen hebben liever een ronde jacuzzi, anderen een vierkante. Het formaat daarentegen is een belangrijk facet om rekening mee te houden. Je wilt namelijk niet dat de opblaasbare jacuzzi in de weg staat in je tuin, maar je wilt tegelijkertijd een opblaasbare jacuzzi waar je wellicht met 4 of 6 personen in kunt.

2. Mogelijkheden en functionaliteiten

Sommige opblaasbare jacuzzi's hebben alleen bubblejets (voor bubbelend water), maar sommige opblaasbare jacuzzi's hebben ook massagejets (hard stromend water). Daarnaast kun je kiezen of je verlichting wilt, en of je een automatische desinfectie wilt met een zoutwatersysteem.

3. Kwaliteit en sterkte

Niet bij alle modellen kun je zomaar op de rand van de opblaasbare jacuzzi gaan zitten zonder dat deze indeukt. Modellen waar dit wel bij kan zonder dat de rand indeukt, maken gebruik van Fiber-Tech technologie (Intex jacuzzi), of een soortgelijke technologie (alle andere opblaasbare spa's in ons assortiment).

4. Kleur en uitstraling

Daarnaast kijk je natuurlijk naar de kleur van de jacuzzi. Past de kleur bij je tuin of dakterras?

5. Veiligheid

Heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan is het natuurlijk van belang dat de jacuzzi goed kan worden afgesloten, wanneer deze niet wordt gebruikt. Sloten, afdekkingen, etc. helpen hierbij.

Bekijk ons complete aanbod opblaasbare jacuzzi's door op de button hieronder te klikken.

Opblaasbare jacuzzi opzetten en onderhouden

Opzetten

Het lijkt misschien een heel gedoe om een opblaasbare jacuzzi op te zetten, maar niets is minder waar. Deze klus is in zeer korte tijd te klaren. Je kunt de jacuzzi opblazen of oppompen, en deze zal tijdens het opblazen uit zichzelf de vorm aannemen van een ware jacuzzi. Ook het legen van een opblaasbare jacuzzi is zo gebeurd. Veel opblaasbare spa's blazen zichzelf op met behulp van het motorblok.

Onderhouden

Aan het onderhoud van een opblaasbare jacuzzi hebben we een apart blog besteed. Lees deze lekker op je gemakje door, nadat je via Toppy je opblaasbare spa hebt besteld.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12159 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

A, Schijndel

22-02-2020 |

Prima geregeld

“Prima geregeld”

10